Tóth Erik: Megbukott az ellenzéki botránypolitizálás

Az ellenzéki tüntetések úgy tűnik, nem befolyásolták a kormánypártok támogatottságát. A Nézőpont friss felmérése szerint a Fidesz továbbra is fölényesen vezet. Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a havonta közölt közvélemény-kutatásokban az is beszédes, ha egy politikai párt támogatottsága se pozitív se negatív irányba nem változik.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 06. 19:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Erik kiemelte: az a decemberi botránypolitizálásra épülő politikai karakter, melyet próbált saját maga számára megformálni minden ellenzéki párt, egyértelműen megbukott.

Minden ellenzéki véleményformáló arra számított, hogy ez az újfajta politizálási stílus képes lesz arra, hogy 2010 óta először tudják érdemben növelni a társadalmi bázisukat egy hónap leforgása alatt – fogalmazott. Hozzátette: ebből a kutatásból kiderült, hogy az ellenzéki pártok most sem tudtak új szavazókat megszólítani.

Tóth Erik kifejtette: a kormánypártok rendkívül magas támogatottságának az az üzenete, hogy amennyiben az ellenzéki pártok a botránypolitizálást hosszú távra tervezik, akkor számítaniuk kell arra, hogy nem tudnak új szavazókat szerezni.

Az elemző beszélt arról is, hogy a decemberi és a januári adatok alapján a Fidesz-KDNP 14 mandátumot szerezne egy most vasárnapi európai parlamenti választáson, az ellenzéki pártok pedig osztozkodnának a maradék hét mandátumon.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.