Hunvald helyett Somogyit indítanák a szocialisták

A helyi szervezet Hunvald Györgyöt, az MSZP felső vezetése inkább a Political Capital egykori alapítóját, Somogyi Zoltánt indítaná Erzsébetvárosban a polgármesteri székért.

Bákonyi Ádám
2019. 03. 04. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi szervezet Hunvald Györgyöt, az MSZP felső vezetése inkább a Political Capital egykori alapítóját, Somogyi Zoltánt indítaná Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választásokon a polgármesteri székért – értesült szocialista forrásokból a Magyar Nemzet.

Megkeresésünkre Somogyi annyit mondott: van tudomása arról, hogy különböző politikai szereplők az önkormányzati választásokról beszélgetnek, amelyeken sok minden eldőlhet, ám ő nem tagja ennek plénumnak.

– Életem során mindig komoly dolgokban gondolkodtam, hogy azokban részt veszek vagy nem. Ha olyan helyzet van, amit komolyan figyelembe lehet venni, akkor ezt megteszem. Jelen pillanatban viszont nem látok ilyet – mondta Somogyi Zoltán, akinek cége a Gyurcsány-kormányok idején, 2006 és 2010 között összesen 432,2 millió forint állami megbízást kapott. Ebből mintegy 190 millió forint értékű megbízásuk érkezett a Nemzetbiztonsági Hivataltól, az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelődjétől. Az UD-ügy kapcsán kirobbant botrány miatt Somogyi 2009-ben mondott le a Political Capital vezetéséről.

Ismert: a hivatali visszaélések, illetve magánokirat-hamisítás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélt egykori erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György decemberben jelentette be, hogy az MSZP és a DK helyi szervezetei együtt készülnek fel a következő választásra, melynek során „közösen választják ki azokat, akiket nyugodt szívvel tudnak ajánlani a választópolgároknak”. Februárban pedig a radikális baloldali aktivista, Gyulyás Márton videóján beszéltek arról a pártiroda dolgozói, hogy a hetedik kerületi MSZP egységesen Hunvald mögött áll, őt fogják indítani az őszi önkormányzati választásokon, amiről a tag­gyűlés már szavazott is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.