Ujhelyi ismét Magyarország ellen kér szankciót

Az ember, akit lehetetlen megtörni.

Jurák Kata
2019. 03. 04. 17:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ujhelyi István kétszázharminckettedik alkalommal kongatja a vészharangokat, vagyis figyelmezteti a közvéleményt a „rezsim bűneire”. Ebben persze nincs semmi meglepő, pláne azok után, hogy 2014 óta folyamatosan Magyarország elleni fellépésre buzdít az Európa Parlamentben. A szocialisták hőse most éppen azzal feltűnősködik, azon mesterkedik, hogy mártírt faragjon magából, amiért megfenyegették őt.

Nem kicsit, nagyon.

Persze ez is Orbán Viktor és a Fidesz-maffia hibája, amiért olyan országban kell élnie, ahol őt, a szegény politikust névtelen kommentelők megfenyegetik vagy egyszerűen lehazaárulózzák. Itt halkan emlékeztetném arra a nem elhanyagolható tényre, hogy pontosan az MSZP pártszimpatizánsai skandálják rendszeresen, hogy a magyar miniszterelnök ilyen vagy olyan (O1G), esetleg ütlegelnek baseball ütővel egy bábut, amire Orbán Viktor fotóját ragasztották, de amellett sem illene elmenni szó nélkül, hogy a jobboldali újságírókat rendszeresen kibelezéssel, fellógatással vagy éppen lesavazással fenyegetik...

De mindez eltörpül amellett, hogy neki arrogánsan megüzenték, minden rendelkezésükre álló eszközt használni fognak arra, hogy támadják, hiteltelenítsék, majd visszalépésre késztessék őt.

Őt, a buzgó szocialistát.

Őt, aki valamiért(?) arra gyanakszik, hogy – Dobrev Klárához hasonlóan – rá is korrupciógyanús ügyek várnak. De a jó hír az, hogy őt nem lehet megtörni. Nem bizony!

Mert ő már tizenéves kora óta a baloldali közösség tagjaként őrzi és védi az európai értékeket, bár ennek némiképpen ellentmond az, hogy elsőként a szegedi Fidesz ajtaján kopogtatott, hogy politikai karriert szeretne, majd onnét igen hamar elkullogott, amikor kiderült, hogy ahhoz bizonyítani is kell rátermettségét.

Még szerencse, hogy a szocialistáknál könnyebben tudott érvényesülni, így néhány év múlva már Brüsszelben landolt, európai parlamenti képviselőként. Ott pedig azóta is vívja elkeseredett küzdelmét az Orbán „rezsimmel”. Brüsszelben.

Mert ő, amúgy, egy igazi radikális európai demokrata, és neki bizony küldetése van!

S hogy lássuk, mire is képes, első csapásként flashmobot szervezett Brüsszelbe – amitől szinte egészen biztosan le fog mondani a kormány. De Ujhelyi nem bízza a véletlenre. Ha a flashmob mégsem járna sikerrel, kell a „B”-terv is.

Európa politikai Góliátjához, Junckerhez fordult hát, hogy az Orbán-kormány választási csalására figyelmeztesse a legtekintélyesebb európai politikust.

Ebben természetesen nem felejtett el megfelelő szankciót kérni a magyarokra. Ujhelyi szerint ugyanis az lenne a minimum, hogy az Európai Bizottság megfelelő lépéseket tesz a magyar kormány ellen.

Micsoda szerencséje, hogy itt van ő, az igazi nemzetvédő szocialista, aki Brüsszellel karöltve képes lehet megvédeni Magyarországot Magyarország ellenében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.