A kormány a családok segítésével állítaná meg a népességfogyást

Láttam előremutató elemeket a Fidesz családpolitikájában – mondta Bősz Anett a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. A Magyar Liberális Párt ügyvivője a GYED extrát pozitív előrelépésnek nevezte, de nem tartja elegendőnek. Böröcz László a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt emelte ki, hogy a magyar népesség csökkenésének a problémáját a magyar kormány továbbra sem a bevándorlással, hanem a magyar családok segítésével oldaná meg.

Forrás: Hír TV2019. 04. 05. 15:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök február 10-én évértékelő beszédében bejelentette a hét pontos családvédelmi akciótervet. Szarvas Szilveszter műsorvezető a Hír TV Plusz-mínusz című műsor felvezetőjében azt mondta: politikai gondolkodók arról beszéltek, hogy az ellenzék ezzel csapdába sétálhat, hiszen a magyarok támogatják a kormány családvédelmi akciótervét, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés, az ellenzék nemmel szavazott. Bősz Anettnek szegezett kérdésében arról érdeklődött, hogy miért mentek szembe a választók akaratával?

A Magyar Liberális Párt ügyvivője erre kifejtette, hogy a termékenységi arányszám javításával kapcsolatban több javaslatot is megfogalmazott, mert alapvetően máshogy gondolkodnak arról, hogyan lehet segíteni a vágyott gyermek megszületését. Bősz Anett azt is hozzátette, a csomag vitájánál több kérdést is feltett, de szerinte a kormánynak ezekre nincs válasza.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az ellenzéki képviselő kijelentésére azt mondta: a kormánypárt és a liberálisok között alapvetően szemléletmódbeli különbség van, mivel a liberálisok a skandináv, nyugat-európai példákat követnék, de ott más a társadalom szerkezete is, a gyermekek főleg a bevándorló szülőktől születnek. Míg a magyar népesség csökkenésének a problémáját a magyar kormány nem a bevándorlással, hanem a magyar családok segítésével oldanák meg.

Szarvas Szilveszter azon kérdésére, hogy az egész családvédelmi csomagot nem tudják elfogadni vagy vannak olyan részei, amit a liberális párt is elfogadhatónak tartott Bősz Anett a következőket mondta:

láttam előremutató elemeket a Fidesz családpolitikájában, pl a GYED extrát – ami nem ennek az akciótervnek a része – de nagyon fontos előrelépésnek tartom, azonban nem tartom elegendőnek„

A Magyar Liberális Párt ügyvivője azt is hozzátette: „azt nem vitatom, hogy a népesedéspolitika közügy, és közös ügyünk, hogy tudjuk segíteni a családokat abban, hogy a vágyott gyermekeket világra tudják hozni, hiszen tudjuk, hogy a meg nem született gyermekek országa vagyunk. De ehhez jogbiztonság kell és olyan esélyegyenlőség és jogegyenlőség a munkapiacon, ami azt eredményezi, hogy az édesanyák nem szenvednek joghátrányt abból eredően, hogy gyermeket vállalnak és ez ma Magyarországon nem biztosított. Azt gondolom, hogy ameddig ez a csomag nem tud kibővülni ezzel, addig számomra liberálisként bizonyosan nem elfogadható” – mondta Bősz Anett.

Böröcz László erre válaszolva elmondta, hogy 2010 óta duplájára emelkedett a családok támogatására szánt összeg, jelentősen megnőtt a házasságkötések száma, csökkent a válások száma, az abortuszok száma 30 százalékkal csökkent, tehát pozitív irányú tendenciának vagyunk a tanúi.

A telje adást IDE KATTINTVA nézhetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.