Már a szegediek is szeretnék látni Ujhelyi István számláit

Magyarázatot várnak a szegediek Ujhelyi Istvántól, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselőjétől arra, hogy miből újította fel évekkel ezelőtt a szőregi házát. Baranyai Sándor volt Szeviép-vezér azt állította: a munkálatokat a cégük finanszírozta, ezt azonban a szocialista politikus tagadja.

Magyar Nemzet
2019. 04. 06. 10:22
null
A képviselőt korrupcióval vádolta meg a Szeviép egykori vezérigazgatója Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegediek többsége szerint Ujhelyi István szocialista politikusnak be kell mutatnia házfelújításának számláit – közölte tegnap a Fidesz szegedi alelnöke. Tápai Péter sajtótájékoztatóján arról számolt be: a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete az ügyben háromezer szegedi megkérdezésével végzett telefonos közvélemény-kutatást. Ennek eredménye szerint a válaszadók 64 százaléka luxusnak tartja Ujhelyi István házában a jakuzzit és a kondigépeket, és 68 százalék mondta azt, hogy az európai parlamenti képviselőnek be kell mutatnia a felújítás számláit – közölte a politikus.

Az alelnök szerint amennyiben Ujhelyi Istvánnak fontos az ország, és fontos, hogy tisztán kerüljön az Európai Parlamentbe, nincs más választása, mint hogy nagyon gyorsan tisztázza a helyzetet. Ennek a leggyorsabb módja, ha saját maga bemutatja a számlákat – tette hozzá.

A képviselőt korrupcióval vádolta meg a Szeviép egykori vezérigazgatója
Fotó: Bach Máté

Emlékezetes, Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezérigazgatója, akit a cégcsoportról elhíresült ügyben, nem jogerősen tavaly november 20-án sújtott hat év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel a Szegedi Járásbíróság, még március közepén mondta először, hogy annak idején Ujhelyi több pályázaton is segített nekik. Állítása szerint 2008-ban ezt azzal hálálták meg, hogy finanszírozták a szőregi házának felújítását, ami 30-40 millió forintba kerülhetett.

A szocialista politikus tagadta Baranyi Sándor állításait, úgy fogalmazott, hogy sem a Szeviép felemelkedésében, sem a bukásában nem volt semmilyen szerepe, a cégnek pedig semmi köze sincs a szőregi háza felújításához. Ujhelyi később tovább magyarázkodott, mondván: 30-40 milliót az egész háza nem ér, valamint azzal is védekezett, hogy az ingatlant 2004-ben újították fel, nem 2008-ban.

Baranyi Sándor azonban a napokban interjút adott a Délmagyarnak, amiben hangsúlyozta: nagyon csodálkozna, ha a képviselő számlákkal tudná cáfolni az ő állításait. – A Szeviép az azóta szintén felszámolás alatt álló Mabe-Épker Kft.-nek adott 38 millió forintot kölcsön, és az engedményezésről dokumentumok is rendelkezésre állnak. A szőregi ház felújítását ebből a pénzből finanszírozták, de az könnyen előfordulhat, hogy a hatalmas badacsonytomaji nyaralójára is jutott belőle – jelentette ki Baranyi. A tulajdoni lap szerint egy badacsonytomaji nyaralónak 2006 tavasza óta valóban Ujhelyi és felesége a tulajdonosa, fele-fele arányban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.