Jubileumi kerékpártúra az esélyegyenlőség jegyében

Haiman Éva
2019. 06. 12. 15:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ép és sérült fiatalok kerékpároztak együtt a hétvégén a festői szépségű Káli-medencében immár tizedszer, a hagyománynak számító Káli-medence Kerékpártúrán. A Szentkirályon és Kékkúton is palackozó üzemmel rendelkező Szentkirályi Magyarország Theodora Alapítványa 2010-ben hívta életre a Káli-medence Kerékpártúrát. Az 55 kilométer hosszú távot a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenyzői, a Szentkirályi Magyarország dolgozói, a Révfülöpi Általános Iskola diákjai és a helyi lakosok közösen tették meg, keresztül tekerve a Káli-medence legszebb településein.

Az eseményen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói is részt vettek.

„Büszkén támogatunk egy olyan ügyet, amelynek középpontjában az esélyegyenlőség kérdése áll, és felhívja a figyelmet a tolerancia fontosságára. A kerékpártúra egyszerre ad lehetőséget az egészséges életmód, a testmozgás, és az elfogadás melletti kiállásra” – fogalmazott Szabó Balázs, a Szentkirályi Magyarország jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója és a Theodora Alapítvány kuratóriumának elnöke. Lengyel Lajos pedig, aki az idén megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke és az elmúlt években többször is ott volt a túrán, azt mondta: az esemény az összetartozásról, összetartásról, a sportról és elsősorban az érzékenyítésről szól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.