Még a székely himnuszt is elénekelték az egybegyűltek

– A cél embertől emberig, magyartól magyarig jutni és hatni. Újjáépíteni és újjászőni a magyarság kapcsolatait – jelentette ki Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke tegnap.

2019. 06. 05. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A cél embertől emberig, magyartól magyarig jutni és hatni. Újjáépíteni és újjászőni a magyarság kapcsolatait. A Rákóczi Szövetség a magyar nemzetpolitika építőköve, és szeretne a jövőben is az lenni – jelentette ki Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke tegnap Sátoraljaújhelyen, a Várhegy alatti Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban.

A szervezet elnöke hozzátette: külön örvendetes, hogy a Rákóczi Szövetség újdonsült üdülőjében, Rákóczi földjén, a Rákóczi-emlékévben, a nemzeti összetartozás napján ezer Kárpát-medencei és a nagyvilágból érkezett magyar fiatallal együtt köszönthetik Orbán Viktor miniszterelnököt. A harmincadik születésnapját ünneplő szövetség vezetője kiemelte az alapító, örökös tiszteletbeli elnök, Halzl József tevékenységét.

Csáky Csongor a szervezet munkásságát ismertetve megemlítette, hogy a Kárpát-medence mintegy 300 középiskolájában, 38 egyetemen és 196 településen van alapszervezete, ezek tagsága mintegy 27 ezer fő. – 2019-ben több mint hetven programot valósít meg a szövetség, amelyek több mint százezer embert, elsősorban magyar fiatalokat érintenek.

– Ezekben a napokban nyolcezer Kárpát-medencei középiskolás kapcsolódik be a szövetség programjain keresztül a csíksomlyói és nemzeti összetartozás napi eseményekbe – sorolta, hozzátéve: a szövetség pályázata segítségével 2500 fiatal vehetett részt Ferenc pápa múlt heti csíksomlyói szentmiséjén, és négyezer fiatal fordul meg a szervezet nyári táboraiban.

A Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontba szervezett rendezvényen hazai és határon túlról, valamint a diaszpórából: Ausztráliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Brazí­liából és Argentínából érkezett magyar fiatalok vettek részt. A tegnapi ünnepségen diákok adtak énekes, táncos műsort, felvezetve Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét. A rendezvény a Himnusszal és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kezdeményezésére a székely himnusszal ért véget. Az ünnepséget követően a diákok Orbán Viktor miniszterelnökkel készítettek közös szelfiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.