időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Puzsér magára maradhat a Sétáló Budapest ötletével

Gabay Dorka-Bácskai Balázs
2019.06.05. 06:30
Puzsér magára maradhat a Sétáló Budapest ötletével

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatását. További sikeres előrelépést kívánok nekik a politikai közép felé vezető úton, mert Magyarországnak szüksége van egy mérsékelt, konzervatív pártra – írta Puzsér Róbert tegnapi Facebook-bejegyzésében, amelyet sokan úgy értelmeztek, hogy az LMP után a publicista a Jobbik támogatását is elvesztette a főpolgármesteri székért folytatott küzdelemben.

Puzsér Róbert a Magyar Nemzet megkeresésére kifejtette, az LMP-vel, valamint a Jobbikkal kötött megállapodás a zöldpárt kilépésével megszűnt. – Egy párt támogatása kevés a Sétáló Budapest programhoz, annak megerősítéséhez a négy centrumpárt közül – Kétfarkú Kutya párt, Momentum, LMP, Jobbik – legalább kettőre volna szüksége – fogalmazott Puzsér, aki szerint az előválasztásig nincs értelme egyeztetéseket folytatni. Szavai szerint „a parkolási maffia bábjaként működő” Karácsony Gergellyel semmilyen körülmények között sem lesz alku.

A Jobbik holnap dönthet a publicista támogatásáról
Fotó: Éberling András

Zaránd Péter kampányfőnök az Azonnali.hu-nak úgy fogalmazott, a történtek ellenére egyeztetnek a Jobbikkal, hogy kialakítsanak egy új megállapodást. A Jobbik budapesti választmánya holnap ül össze. A küldöttek valószínűleg pontot tesznek az ügy végére, és kiderül, hogy ­támogatják-e Puzsért. Mint arról beszámoltunk, hétfőn Puzsér Róbert kilépett az előválasztási folyamatból. A publicista többek között azt kifogásolta, hogy az LMP és a Jobbik nem kap elég helyet Budapesten, ahol saját jelöltet indíthatnának. Az elővoksolási részvétel lemondása miatt az LMP – annak ellenére, hogy Puzsér kiállt a párt érdekeiért – szakított a publicistával.

Mint ismert, az ellenzék egy előválasztáson szeretné eldönteni, hogy ki legyen Tarlós István budapesti főpolgármester kihívója az őszi önkormányzati választáson. Jelen állás szerint az előválasztáson ketten mérkőznek meg: Kerpel-Fronius Gábor és Karácsony Gergely. Az elővoksolás nyertese csatlakozik a többi kihívóhoz, Puzsérhoz, Sermer Ádámhoz és a Mi Hazánk jelenleg ismeretlen jelöltjéhez, hogy megpróbálja kiütni Tarlós Istvánt a főpolgármesteri székből.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.