Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kemény szavakkal reagált az ellenzék

Kocsis Máté az ellenzéki pártokra reagálva úgy összegzett: azért kell szembefordulni a liberális ellenzékkel, mert nem a magyar családok, hanem a külföldiek érde­keit képviselik Magyarországon.

Csekő Imre
2019. 07. 29. 7:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnököt csak a saját hatalmi tébolya érdekli, „és ennek oltárán kész feláldozni Magyarországot is” – reagált Jakab Péter, az ellenzéki párt frakcióvezetője a kormányfő tusnádfürdői beszédére. A politikus szerint „ideje, hogy az őszi önkormányzati választáson Magyarország is beáldozza végre a Fideszt, különben 15 év múlva Magyarország nem az Európai Unió része lesz, hanem orosz gyarmat, egy Orbán nevű orosz helytartóval”.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szerint semmi más nem történt Tusnádfürdőn, minthogy a miniszterelnök sikertelenül próbálta megindokolni, „miért épített ki az elmúlt években egy erőszakos, tolvaj maffiaállamot Magyarországon”. A szocialista politikus úgy fogalmazott, a kormányfő „zavaros ideo­lógiai magyarázata nem tudta elfedni családja és baráti köre elképesztő meggazdagodását, a hazai egészségügy életveszélyes állapotát, az oktatási rendszer tudatos leépítését, a nemzet érdekeinek piszkos pénzekért történő kiárusítását”.

Orbán Viktor vagy hazudik, vagy nem érti a világot, amikor azt állítja, hogy az vagy keresztény, vagy liberális – jelentette ki a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, Gréczy Zsolt. Liberális demokráciát működtetni annyit jelent, elfogadom, hogy bárki dönthet a saját sorsáról, szokásairól, érzéseiről, meg­győződéséről, hitéről. A liberális jogállam tiszteli és erősíti a nemzetek összetartozását, nem lebontani, hanem erősíteni kívánja a nemzetek közös Európáját – mondta az ellenzéki politikus.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek az jutott eszébe a kormányfő tusványosi beszédéről, hogy Budapest az őszi önkormányzati voksoláson Orbán Viktor „lejárt és unalmas szlogenjei” helyett a szabadságot és a változást választja majd.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki pártokra reagálva úgy összegzett: azért kell szembefordulni a liberális ellenzékkel, mert nem a magyar családok, hanem a külföldiek érde­keit képviselik Magyarországon. Betelepítenék a bevándorlókat, újra eladnák a közműcégeket a külföldieknek, megemelnék a rezsiköltségeket és a brüsszeli bürokrácia érdekeit szolgálnák itthon – sorolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.