Szocialista mágus elvarázsolt százmilliói

A Hír TV Főhős című műsorának kiemelt szereplői a pénzekkel való trükközés, a lenyúlás és a pénzek dugdosásának nagymesterei. Egyikük Simon Gábor, volt szocialista elnökhelyettes, míg a másikuk Czeglédy Csaba, a szocik ügyvédje volt. Apáti Bence műsorvezető felvezetésével részletesen taglalta a műsor az említett közéleti szereplők ügyes-bajos dolgait.

Forrás: Hír TV2019. 07. 02. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bombát a Magyar Nemzet robbantotta 2014. februárjában. Éppen választási kampány volt. A szocialista vezérkar külföldön tartózkodott, így a sajtó napokig csak várt a reakcióra és Simon Gábor háza előtt szteppel a teljes magyar média.

Semmi nem maradt titokban, pillanatok alatt kiderült, hogy Simon Gábor az a szocialista politikus, aki külföldön rejtegette nehezen összekuporgatott vagyonkáját. Az MSZP nem akart megszólalni az ügyben napokon keresztül. Elrohantak a kamerák elől, vagy olyan választ adtak, aminek nem volt se füle, se farka. Teltek-múltak a napok, az ügy egyre kínosabb volt. Simon se mutatkozott, de azt sejteni lehetett, hogy meghallgatása reggelén talán előmerészkedik 18. kerületi otthonából.

Simon Gábor végül délután közleményben jelentette be, hogy kilép a pártból és lemond minden tisztségéről, így a parlamenti mandátumáról is.

A szocialisták távozó elnökhelyettese azt írta:

a negyedmilliárdos összeggel el tud számolni és csak jóhiszeműen hibázott, amikor a vagyonnyilatkozatát nem kellő alapossággal töltötte ki. Nem kellett rá sokat várni, hogy Simon előzetesbe kerüljön. Közben lakhelyet váltott, a 18. kerületből a XII. kerületi kulipintyójába költözött.

Az MSZP elnöke továbbra is úgy tett, mint akinek nincs és nem is volt köze Simon Gáborhoz. Mesterházy Attila Százhalombattán kampányolt Kuncze Gáborral, amikor az újságírók egykori helyettese őrizetbe vételéről kérdezték. Akkor is azt állította: Simon Gábor azelőtt halmozta fel a titkolt vagyonát, hogy politikusnak állt. Az eljárás csak húzódik, Simon karrierjét már hiába keresnék, balladai homályba veszett: a szocik elengedték a kezét.

Az adás másik hőse Czeglédy Csaba, a szocik ügyvédje és politikusa volt

 

Ő mostanában arról híresült el, hogy Gyurcsányék jelöltjeként mentelmi jogot kapott az EP-választás idejére. Mielőtt erről értekeznénk, vegyük végig a „főhős” életének néhány fontosabb állomását. Czeglédy nem csak a tárgyalóteremben, hanem a szombathelyi önkormányzatban is erősen tolta. Még fenyegetőzött is.

Majd jött a legnagyobb botrány, amikor Czeglédyék nem fizették ki a diákokat. Pedig még Gyurcsány feleségének cége, az Altus is kisegítette az ügyvédet. Ezt ők ismerték be.

Az ügyvéd unta az előzetest, ezért úgy döntött, hogy elindul független jelöltként a 2018-as országgyűlési képviselő választáson. Előnye a mentelmi jog, így elhagyta a börtönt Czeglédy Csaba. Czeglédynek 2019-ben ismét jutott némi szabad levegő. Az EP-választáson a Demokratikus Koalíció listájára került. Igaz, nem befutó helyre, de ez is elég volt ahhoz, hogy ismét mentelmi joga legyen és kijusson a zárkából.

Hogy ennek az ügynek mikor lesz vége, nem tudni. Viszont Budai Gyula már megpengette a Lex-Czeglédyt, azaz egy olyan törvénymódosítást, akit nagy értékű csalással vádolnak, az ne kaphasson mentelmi jogot.

A műsor IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.