Nemesi Pál a legerősebb várossá tenné Szegedet

Nemesi Pál, a kormánypártok által támogatott független szegedi polgármesterjelölt mellett Botka Lászlónak meg kell mérkőznie egykori bizalmasával is az őszi önkormányzati választáson.

Magyar Nemzet
2019. 08. 24. 6:55
NEMESI Pál
A kormánypártok által támogatott független induló azt vallja: neki a Tisza-parti település az első Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú idő után most először kínálkozik megfelelő alkalom Botka László szegedi polgármester leváltására – nyilatkozta a Szegedma.hu-nak adott interjúban Nemesi Pál, független, a kormánypártok által is támogatott polgármesterjelölt, aki szerint a közvélemény-kutatások azt mutatják: a polgármesterben már nem bíznak a szegediek.

A kormánypártok által támogatott független induló azt vallja: neki a Tisza-parti település az első
Fotó: MTI/Rosta Tibor

– Többen vannak, akik változást akarnak. Rájuk számítok elsősorban október 13-án – mondta Nemesi. Azt szeretné, hogy Szeged ne arról legyen híres, hogy „ez a baloldal utolsó bástyája”, hanem arról, hogy a település Magyarország legerősebb városa. Hangsúlyozta: mindazt a jót, sikert és eredményt, amit ettől a várostól kapott, most vissza szeretné adni. Botkáról szólva kifejtette: a polgármester mostanra elfáradt. Szerinte bármire képes, hogy megtartsa hatalmát, mert sosem volt civil élete és munkája, így nem is képes másban gondolkodni.

A szegedi baloldalról azt mondta: ők Orbán Viktor ellen akarnak harcolni, nem pedig Szegedért. A kormányfővel kapcsolatban úgy fogalmazott: tiszteli és elismeri a munkáját, sok ezer milliárd forintnyi befektetést sikerült az országba csalogatni, lendületet kapott az ipar, tízezerszámra lettek új munkahelyek. – Ezekből viszont kimaradt Szeged – mutatott rá. Hozzátette: úgy hiszi, Orbán Viktor mindenben a szegediek partnere lesz, mert olyan gazdasági programot állított össze, amely hasznára válik a városnak, de az ország stratégiájába is beleillik. Nemesi kiemelte: neki Szeged az első.

Botka balról is kapott kihívót: Lauer István, Kiskundorozsma MSZP-s önkormányzati képviselője, a szocialista városvezető egykori embere független polgármester-jelöltként indul, s jelölteti magát a választókörzetében is. A politikus azért indul függetlenként, mert nem kapott helyet a szegedi polgármester listáján.

Botkától több korábbi bizalmi embere is elfordult. Solymos László alpolgármester májusban hagyta ott a városházát, Mózes Ervin nyugdíjba ment, miután első fokon elítélték a parkolási botrányban. Sándor János András, Botka egykori bizalmasa, a szegedi MSZP egykori kommunikációs vezetője már Nemesi Pált támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.