Újabb kormánypárti jelöltek jelentették be az indulásukat

Porga Gyula, Veszprém kormánypárti polgármestere ismét elindul a városvezetői posztért, míg Salgótarjánban Szabó Csaba a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje.

Magyar Nemzet
2019. 08. 22. 7:47
Porga Gyula; Orbán Viktor
Porga Gyula ismét ringbe száll Veszprémért Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprémben tegnap egy sajtótájékoztatón mutatta be a Fidesz–KDNP az önkormányzati képviselőjelöltjeit.

– A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt – jelentette ki Porga Gyula, a város kormánypárti polgármestere, aki ismét elindul a városvezetői posztért. Hozzátette: az elért eredményeik miatt méltán kérhetik a választópolgárok bizalmát a munka folytatásához.

Porga Gyula ismét ringbe száll Veszprémért
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Nincs olyan területe a városnak, ahol ne történtek volna jelentős beruházások az elmúlt években. Egészségügyi, oktatási intézmények épültek és újultak meg, utakat, kerékpárutakat építettek – hangsúlyozta a polgármester. Porga Gyula szerint a magyarországi élhetőségi rangsorok mindegyikében az első három között szerepel a város, valamint Veszprém elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet is 2023-ra. A polgármester kiemelte: az ehhez kapcsolódó program sikeres végrehajtása egy fontos feladata lesz a következő városvezetésnek. Emellett a Modern városok program fejlesztéseinek megvalósítását, illetve Veszprém integrált városfejlesztési programjában megfogalmazott célok elérését nevezte a legfontosabbnak.

Bemutatkozott a kormánypárti jelölt Salgótarjánban is. Szabó Csaba, a Fidesz–KDNP helyi önkormányzati frakciójának eddigi képviselője a fiatalok Salgótarjánba való visszatérését és az idősebbeknek, nyugdíjasoknak pedig egy jobb élet lehetőségét szeretné biztosítani megválasztása esetén. A jobboldali jelölt Merre tovább Salgótarján? elnevezésű konzultációs sorozatot hirdetett meg, hogy az emberek véleményét, problémáit feltérképezve készítsenek programot.

A jelölt bemutatásán részt vevő Becsó Zsolt, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője úgy tájékoztatott, hogy az MSZP, a DK és a Jobbik szivárványkoalíció­jának köszönhetően Salgótarján a megyei jogú városok között elszomorító helyzetbe sodródott.

Szerinte ezt tükrözi, hogy itt a legnagyobb a népességfogyás, az álláskeresők száma, ami még a megyei átlagot is meghaladja, és egy kutatás során az is kiderült, hogy itt a legboldogtalanabbak az emberek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.