időjárás 2°C Balázs 2023. február 3.
logo

Tárgyalhatnak a beruházások sorsáról

Haraszti Gyula
2019.10.19. 06:50
Tárgyalhatnak a beruházások sorsáról

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában (FKT) érdemes majd áttekinteni a Liget-projekt ügyét, ha Budapest új vezetésének bármi felvetése van – nyilatkozta tegnap lapunknak Fürjes Balázs. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a tanácsban lehet beszélni arról is, hogy mi legyen a sorsa a „Budapest, sportfőváros” programnak. Eddig a főváros és a kabinet közös szándéka volt, hogy a sportolási lehetőségek bővítése és a nemzetközi sportesemények fontosak legyenek Budapest életében. Karácsony Gergely az első intézkedései között említette meg, hogy le fogja állítani az új létesítmények megépítését a Városligetben és a stadionberuházásokat. A Városliget Zrt. hangsúlyozta, hogy a közeljövőben megkezdődő minden beruházásra végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek.

A Liget-projektnek minden szükséges engedélye megvan
Fotó: Mirkó István

Fürjes Balázs kiemelte: a kormány korrekt együttműködésre törekszik a főváros új vezetésével, és ennek legfontosabb terepe az FKT, amelyben a kormány és a főváros vezetése egyhangú szavazással dönthet a fejlesztésekről. A testület elnöke a miniszterelnök, akit a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettesít, társelnöke a főpolgármester. Az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása után össze lehet hívni a tanácsot, ahová Fürjes szerint a Liget-projekt kapcsán érdemes meghívni a program vezetőjét, Baán Lászlót, aki el fogja mondani, milyen szakmai megfontolások szólnak a fejlesztések mellett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.