A Ripost lebuktatta a főpolgármestert

Miközben azt állítja, hogy kerékpárral közlekedik valamint tömegközlekedést használ, csupán színjátékot játszik Karácsony Gergely. Valójában szolgálati sofőr furikázza, aki reggelente ott várja a lakásánál.

Forrás: ripost.hu2019. 11. 06. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden reggel 6.45 és 6.50 között érkezik meg a sofőr Karácsony zuglói házához. A kocsi előbb tesz egy kört a Szikszó utcai ház körül, gondosan szemügyre veszi, hogy minden rendben van-e, nincsenek-e, mondjuk, a színjátékot leleplezni akaró újságírók a környéken. A sofőr-testőr nyilvánvalóan profi, még a környező házak ablakait is végigpásztázza, ügyel mindenre. Nyilvánvalóan óvatosságból nem Karácsony háza előtt, hanem egy közeli ház kapubejárója előtt parkol le, aminek nem igazán örülnek a lakók, gyakran van ebből reggelente szóváltás. A környéken már mindenki tudja, hogy ez itt Karácsony sofőrje. Annak a Karácsonynak, aki aztán látványosan kerékpárral érkezik a Városházára.

Karácsony már akkor sofőrrel furikáztatta magát, amikor a kampányban harsányan hirdette, hogy ő bizony kerékpárral közlekedik, viszont már akkor is minden reggel megérkezett érte a szolgálati sofőr.

Karácsony ma reggel is jó előre beharangozta, hogy busszal és csakis busszal hajlandó felmenni a Várba, a kormányülésre. De szerda reggel is ott várta a gondosan titkolt szolgálati sofőr zsebre dugott kézzel a zuglói ház előtt. Ezúttal egy Volkswagen érkezett – olvasható a Riposton.

Fotó: ripost.hu

Karácsony szinte lopva ment a kocsihoz. Aztán elhajtottak. Végigautóztak a városon, majd behajtottak a Városháza udvarára. Aztán átváltottak környezetvédő gyalogosra. A színjáték keretében Karácsony és kabinetfőnöke gyalogosan kisétáltak a Városházáról, ahova már odarendelték a propagandafotósokat. Legyen bizonyíték, hogy a titokban szolgálati autót használó főpolgármester gyalogosan és buszozva közlekedik – írja a Ripost. A PR-osok mindent megörökítettek, például ahogy Karácsony felszáll a Várba menő 16-os buszra.

Mindeközben intézkedett, hogy a gépkocsi flottából egy másik Volkswagen elinduljon a Karmelita kolostorhoz. Ennek a flotta-Volkswagennek a rendszáma csak egyetlenegy számmal különbözött attól, amelyik reggel várta a zuglói háznál Karácsonyt. A sofőr ugyanaz volt. A sofőr ugyanúgy várta zsebre dugott kézzel Karácsonyt, mint minden reggel a ház előtt.

Fotó: ripost.hu

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.