Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Bárhol megvalósítható az innováció háza

Baranyai Gábor
2019.11.12. 06:24
Bárhol megvalósítható az innováció háza

– A főváros új vezetése és a kormány közötti párbeszédbe kívülről nem kívánunk beleszólni, mi, mint intézmény a Magyar Innováció Háza tervezett kiállítási anyagáért, tematikájáért vagyunk felelősek, aminek a koncepciója elkészült – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Vitézy Dávid szerint a kormány döntése alapján megadott helyen valósítják meg a kiállítást, legyen az a Városliget vagy más helyszín. Vitézy elmondta, hogy a jelenleg a Városligetbe, az egykori Közlekedési Múzeum rekonst­ruált, kupolás épületébe tervezett kiállításon a magyar innováció történetét, a magyar feltalálókat mutatnák be XXI. századi, interaktív eszközökkel, külön kihangsúlyozva korunk technikai úttörőinek és a startup cégeknek a szerepét. – Arról szeretnénk szólni, hogy a fiatalok miként válhatnak maguk is feltalálóvá, miként léphetnek a feltalálók útjára – tette hozzá.

Vitézy Dávid a kormány kulturális beruházásait helyeselte
Fotó: Teknős Miklós

Annak kapcsán, hogy a Liget Budapest projekt több elemét is ellenzi a főváros új vezetése, a főigazgató úgy fogalmazott: utólag is helyes döntés volt a kormány részéről, hogy a Városligetet elhagyva egy rozsdaövezetben, a kőbányai Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, barnamezős beruházásként valósul meg az új Közlekedési Múzeum. – A november 8-án átadott 15. Média Építészeti Díj Nagyberuházások Különdíja a helyszín és a New York-i Diller Scofidio+Renfro építésziroda világszínvonalú terveinek összehangolását ismerte el – jegyezte meg Vitézy Dávid.

Karácsony Gergely azon kijelentését, amely szerint ha a főváros kiírja a pályázatot a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) vezetői posztjára, akkor azon szívesen látná őt is, mint a fővárosi cég korábbi vezetőjét indulóként, Vitézy Dávid nem kívánta kommentálni. A Magyar Nemzet korábban megírta, a BKK Zrt. igazgatótanácsának elnöke Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány igazságügyi minisztere lett, őt a DK delegálta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.