Pokorni Zoltán: Kompromisszumkészek vagyunk a Normafára tervezett új parkolóval kapcsolatban

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: nem egy új óriásparkoló kialakításáról van szó. Az új, rendezett parkoló megépítésével nem nőne a parkolóhelyek száma.

2019. 11. 15. 18:14
null
Budapest, 2015. november 5. A Szchenyi-hegy, a Normafa-krnyk s a Jnos-hegy turistatjait bemutat j killts tjkoztat kztri trkp a fvros XII. kerletben, a Normafnl. MTVA/Bizomnyosi: Jszai Csaba *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tiltakozás hatására megvizsgáljuk, miként módosíthatnánk a terveken, nyitottak vagyunk a kompromisszumra – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere, mielőtt pénteken találkozott a petíciót szervezők képviselőivel. – Dolgozunk egy olyan lehetőségen, hogy a tervezett parkoló helyéül szolgáló területen megőrizhessük a 20 centiméter törzsátmérő feletti fákat. Egyébként a tiltakozók által említett 220 fa többsége a 10 centimétert sem éri el az elvadult, egykori gyümölcsösben – fogalmazott a politikus. Hozzátette: a Normafa-rehabilitáció kapcsán két teljes vegetációs cikluson keresztül folytattak természetvédelmi hatásvizsgálatot a hatóságok, s megállapították, hogy ezen a területen nem található természetvédelmi szempontból értéket képviselő faj, egyed.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: nem egy új óriásparkoló kialakításáról van szó. Az új, rendezett parkoló megépítésével nem nőne a parkolóhelyek száma, ugyanannyi gépkocsit tudna befogadni mint az eddigiek együttesen. Megvalósításával azonban száműznék az erdőből a buszfordulót, a töredezett aszfaltú parkolót, áthelyeznénk azokat egy kevésbé értékes területre, és a helyét visszaadnák a természetnek.

– Az új parkoló kialakítása mellett az Eötvös út felső szakaszát elzárjuk a forgalomtól, és ezzel elérnénk, hogy ne a hegygerincen sorakozzanak az autók – hangsúlyozta a polgármester. Szavai szerint jelenleg 3 parkolóban állnak meg a gépkocsik, s azokat a Konkoly-Thege út zsákutcává váló részének, a már eddig is parkolóként funkcionáló murvás területnek és a most vitatott területnek az összevonásával kialakított parkolóba irányítanák. – Ezzel el tudnánk érni, hogy ne a Normafa legértékesebb, legszebb kilátást nyújtó szakaszán álljanak az autók, s a kirándulók vehessék újból birtokba ezt a zöld területet – fejtette ki. Pokorni Zoltán hétfőn egyeztet Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármesterrel a tervezett parkolóról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.