Protestszavazók voksain úszhatott el Budapest

Forrás: MN2019. 11. 12. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kicsit meglepett, hogy Demszky Gáborral együtt szánják nekem a díszpolgári kitüntetést, mert Demszky stílusa, hitvallása, világképe és az enyém között nagyon nagy a különbség – jelentette ki Tarlós István az Indexnek adott tegnapi interjúban. Budapest korábbi főpolgármestere ugyanakkor elismerésnek tekinti, hogy az új közgyűlés nagy többséggel emelt végkielégítést szavazott meg neki.

Az önkormányzati választási kampányban elhangzott kritikákat relativizálásnak tartja. „Hiszen a város stabilan működött alattunk, […] és 170 projektet valósítottunk meg, a városházán nem volt korrupciós botrány, és a nemzetközi elismerések is hitelesítenek minket” – sorolta, majd hozzátette: az ellenzék a fővárosi kompetenciákon kívüli témákkal kampányolt, s maga a voksolás is inkább egy protestszavazásként értelmezhető.

– Úgy látszik, Budapesten ez a kilenc év talán kegyelmi állapot volt. Nem véletlen, hogy 2010-ben 62 év után először lehetett konzervatív a főpolgármester – jegyezte meg Tarlós István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.