időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kap Szekszárd a Paksi Ipari Parktól

Forrás: MTI
2019.12.16. 19:24

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kap fejlesztéseihez a szekszárdi önkormányzat a Paksi Ipari Park (PIP) Nonprofit Kft.-től – jelentette be a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Szekszárd polgármestere hétfőn Szekszárdon sajtótájékoztatón.

Süli János miniszter hangsúlyozta: a Paks II. projekt megvalósításában fontos szerepet szánnak Szekszárdnak. Közös érdek, hogy a város és a régió is fejlődjön.

Azt mondta, a tolnai megyeszékhelyen épülő, iparterületi útnak köszönhetően az ott működő vállalkozások könnyebben jutnak el majd Paksra. Szekszárdon a tervek szerint kétszáz lakás épül – tette hozzá.

Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a támogatást oktatási, szociális és gazdaságfejlesztési projektek önerejéhez használják fel. A projektek keretében többek között iskolaépületek energetikai korszerűsítését végzik el, bölcsődét, orvosi ügyeleti központot, körforgalmat és elkerülő utat építenek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.