Hamarosan elkezdődhet a Lackner-ügy vizsgálata

Az önkormányzati képviselő tervei szerint az ideiglenes antikorrupciós tényfeltáró és vizsgálóbizottság megbízatása legalább hat hónapra szólna, ülései nyilvánosak lennének.

2020. 01. 11. 9:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenczi István kispesti LMP-s képviselő tegnap délelőtt bejelentette, még decemberben benyújtotta a korrupciógyanús ügyeket vizsgáló bizottság felállításáról szóló határozati javaslatot. Az önkormányzati képviselő tervei szerint az ideiglenes antikorrupciós tényfeltáró és vizsgálóbizottság megbízatása legalább hat hónapra szólna, ülései nyilvánosak lennének.

A bizottság elnöke Ferenczi István (LMP), alelnöke Varga Attila (Párbeszéd) lenne. A testület tagjai Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP), Domokos Gábor (DK), Fekete László (MSZP), Fekete Márk (Fidesz–KDNP) és Paróczai Anikó (Momentum) lennének. A testület feladata a sajtóban a 2019-es önkormányzati választások időszakában, továbbá ezt követően hang- és videófelvételeken, valamint írásban megjelent, Kispestet érintő, korrupció gyanúját felvető ügyek vizsgálata.

Mint ismert, a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott kép- és hanganyagokon Lackner Csaba kispesti ex-MSZP-s képviselő a párttársai és szövetségesei korrupciógyanús ügyeit vitatja meg beszélgetőtársaival kábítószernek tűnő por és alkohol fogyasztása közben.

Habár a bizottság felállítása már ténykérdés, a vizsgálat időtartama és az ülések nyilvánossága még nincs kőbe vésve, hiszen Ferenczi előterjesztéséhez módosító indítványok is érkezhetnek. A javaslatról egyébként még ­január vége előtt valamelyik testületi ülésen szavaznak a XIX. kerületi önkormányzati képviselők. Dódity Gabriella Fidesz–KDNP-s képviselő a zárt üléseket tartaná indokoltnak, és véleménye szerint a tényfeltáró munka eredményét a nyomozó hatóságoknak kellene továbbítani. Gajda Péter (képünkön) a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta, hogy tőle bárki, bármeddig vizsgálhatja a hanganyagokat vagy az ott szereplő történeteket.

A Magyar Nemzet arról is megkérdezte a kerületvezetőt, hogy ha esetleg a bizottság vizsgálni kívánja a hangfelvételek valódiságát, akkor a szakértői munkát az önkormányzatnak kell-e finanszíroznia. Gajda Péter szerint hasonló esetre még nem volt példa, így annyit közölt, hogy a városháza minden eszközzel, lehetőséggel támogatni fogja a bizottság munkáját, ha ez a bizottság feláll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.