Kálló szembeköpte magát

A dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson egy olyan jobbikos mögé sorakoztak fel a baloldali pártok, aki korábban hűséget fogadott a Betyársereg szélsőséges nézeteket valló vezetőjének.

2020. 01. 07. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson egy olyan jobbikos mögé sorakoztak fel a baloldali pártok, aki korábban hűséget fogadott a Betyársereg szélsőséges nézeteket valló vezetőjének – számolt be a Hír TV. A Jobbik ifjúsági tagozatának korábbi alelnöke az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP támogatásával indul az időközi választáson. Kálló ezzel szemben egy, a Betyársereg vezetőjének, Tyirityán Zsoltnak írt 2018 decemberi levelében még úgy fogalmazott: „Az én közvetlen környezetem nagy tisztelettel adózik felétek, és mindent megteszünk azért, hogy ne generálhasson senki köztünk feszültségeket”. Tyirityán Zsolt a Hír TV-nek úgy reagált, hogy Kálló elvtelen és jellemtelen lépést tett a baloldali pártok támogatásának elfogadásával, megszegte az idézett levélben tett kinyilatkoztatását, „szembeköpte magát”.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke korábban úgy nyilatkozott: nagy csalódás, hogy Kálló Gergely az ellenzék közös jelöltje Dunaújvárosban. Novák leszögezte: a balliberális pártok program nélkül és elvtelenül egyesültek jelöltjük mögött a hatalom megszerzése érdekében. Az alelnök felidézte: Kálló Gergely korábban kollégája volt, azonban a Mi Hazánk kiválásakor ő inkább a pénzt választotta. Novák Előddel szemben a DK-t nem zavarja Kálló múltja. Barkóczi Balázs, a Gyurcsány-párt szóvivője szerint azzal, hogy a Jobbik szó szerint egy színpadra állt a demokratikus ellenzékkel, a párt elfogadta, hogy csak egy cél lehet, az Orbán-kormány leváltása. Az LMP országgyűlési képviselője, Csárdi Antal kitérő választ adott a dunaújvárosi közös ellenzéki jelölt múltjával kapcsolatban, úgy fogalmazott nem tud arról semmit.

Dunaújvárosban azért kell időközi választást tartani, mert a térség korábbi képviselőjét októberben a város polgármesterévé választották, emiatt parlamenti mandátumáról le kellett mondania.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.