Sorra megszegik ígéreteiket az ellenzéki vezetők

A kampányban megígértekkel ellentétes döntéseket hozott több megyei jogú városban a balliberális többségű közgyűlés, Érden, Szombathelyen és Miskolcon is több ügy borzolja a kedélyeket. Nem tartják be a választási ígéreteket, cenzúrázzák a helyi lapot vagy ott spórolnak, ahol nem kellene.

2020. 01. 31. 7:48
KUNHALMI Ágnes; NEMÉNY András; Pollreisz Balázs
Győr, 2020. január 25. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Nemény András, Szombathely polgármestere, a Baloldali Önkormányzati Közösségek (BÖK) elnöke és Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP győri polgármesterjelöltje (b-j) sajtótájékoztatót tart „Tiszta várost, tiszta közéletet Győrben is!” címmel a győri MSZP-székházban 2020. január 25-én, egy nappal az időközi polgármester-választás előtt. MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnik márciustól a lovas rendészet Miskolcon, amely a magasabb bűnözési rátájú külterületi városrészekben komoly elrettentő erővel bír a bűnelkövetésre hajlamos személyek körében – erről nyilatkozott lapunknak a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának szóvivője.

Hollósy András elmondta: a város balliberális vezetése költségtakarékossági szempontokkal indokolja a döntést, a kormánypárti frakció tagjai azonban úgy gondolják, hogy meglenne a pénz a lovas rendészet további fenntartására, ha nem emelték volna meg a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottság tagjainak a tiszteletdíját és nem létesítettek volna több kiemelt státust az önkormányzatnál.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselői fel vannak háborodva amiatt is, hogy nem kaptak tájékoztatást a szociális tüzelőanyag osztásáról. Alakszai Zoltán helyi Fidesz-frakcióvezető közölte: helyben azt tapasztalják, hogy éppen azokban a körzetekben kaptak a rászorulók kevesebb tűzifát, ahol kormánypárti képviselőt választottak meg.

Új ügyvezető-főszerkesztőt nevezett ki tegnap az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. élére a Pest megyei város balliberális többségű közgyűlése. Kövesdi Péter, akit egy szakmainak mondott grémium választott ki a pályázók közül, a Népszavától érkezett Érdre.

Rá is fér az érdi médiára a szakmai erősítés, mert a közelmúltban az okozott botrányt a városban, hogy nem sokkal a nyomdába küldés előtt, a tördelt városi újságból kivették Aradszki András Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő nyilatkozatát – ironizált helyi forrásunk, hozzátéve: ezt egy olyan személy tette meg, akinek formálisan semmi köze nincs a laphoz.

Szombathelyen, ahol Nemény András balliberális polgármester (képünkön) a megválasztása után láthatóságot és átláthatóságot ígért, sokan értetlenül állnak a városvezetés ténykedése előtt. Horváth Attila alpolgármester novemberben a piacfelújítás kapcsán arról beszélt, hogy a beruházásra elnyert 1,2 milliárd forintot nem egészítik ki a szükséges 300 millió forinttal, és a fejlesztés „ebben a formában nem valósulhat meg”. Később hozzátette azt is: megvizsgálják, hogy ezt az uniós pénzt hogyan tudják másra fordítani.

Tegnap viszont arról döntött a közgyűlés, hogy mégiscsak kipótolják az elnyert 1,2 milliárd forintos pályázati pénzt a hiányzó forrással. Ellenkező utat járt be a Nagyszálló ügye, mert Nemény a kampányban azt ígérte: megválasztása esetén a város megvásárolja a Nagyszállót. Ám amikor a város élhetett volna januárban az elővásárlási jogával, akkor nem léptek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.