A szegényebb régiók rovására lobbizik Karácsony?

Újabb levitézlett DK-s vagy MSZP-s bábnak kellhet egy zsíros állás.

Nagy Árpád
2020. 02. 15. 10:14
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. februr 11. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a Budapest szabad - 1945. februr 13. cm utaz killts megnyitjn egy, a Pusks Ferenc Stadion metrllomson ll metrszerelvnyben 2020. februr 11-n. A 75 vvel ezeltt befejezdtt budapesti ostrom emlkre, a pusztts s a helyrellts kpeibl sszelltott trlat prilis 11-ig lthat a 2-es, a 3-as s a 4-es metrvonal tbb szerelvnyn. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeállt három polgármester, a prágai, a varsói és a budapesti. Azt ötlötték ki, hogy az EU kohéziós támogatásaiból 10 százalékot lecsippentve, „politikai elfogultság” nélkül garantálja az EU a neki kedvesek számára a támogatásokat.

Nem megsértve Gyurcsány Ferenc budapesti bábjának partnereit, ehhez képest a választók Magyarországon a gazdaság és a külpolitika irányítására – kétharmaddal! – kormányunkat hatalmazták fel. Nem Brüsszelt, nem Karácsonyt és végképp nem Gyurcsány Ferencet a háttérben, hisz számára a kígyózást nyilván megfelelőbb tevékenységnek tartják...

De térjünk még vissza egy gondolatkísérlet erejéig a kohéziós alapokhoz, amelyeket az elmaradottabb(!) területek felzárkóztatására hoztak létre. Tudva, hogy Magyarország legfejlettebb régiója éppen Budapest, az abból esetleg Karácsonyék által elorzott százalékok a szegényebbekről húzna le egy bőrt.

De miért is?

Csak nem azért, hogy valamelyik, egyszer már levitézlett DK-s vagy MSZP-s bábnak legyen egy újabb zsíros állása a főpolgármester környezetében?

Nincs több csavar a történetben, mert bizonyára kitalálják, mi a téma, amely miatt a markukat tartják a visegrádi országok „új arcai” – ahogy az álfüggetlen euobserver.com-on fogalmaznak –, és azt is sejtik, kivel egyeztetnek ez ügyben.

Igen, a nagyonzöld klímaváltozás elleni küzdelem az apropó, a tárgyló partnerük pedig szerdán Soros EU-s helytartója, azaz Frans Timmermans.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.