Csak 15 év fegyházat kapott Balla Irma gyilkosa

A Debreceni Ítélőtábla jóváhagyta a fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi elsőfokú ítéletét, amely szerint a gyilkos feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

2020. 02. 03. 14:10
null
Debrecen, 2020. február 3. Elvezetik a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselõ meggyilkolásával vádolt D. Lajost az ellene nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntette miatt indult büntetõper tárgyalásáról a Debreceni Ítélõtábla tárgyalótermében 2020. február 3-án. D. Lajost jogerõsen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a táblabíróság. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a táblabíróság hétfőn a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt D. Lajost, aki 2007-ben betört a politikusnő otthonába, és brutálisan meggyilkolta, majd kirabolta őt. Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy legkorábban 30 év letöltése után lehessen csak feltételesen szabadlábra helyezni. A tábla azonban jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, ám nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta csak bűnösnek D. Lajost. Ezek szerint az, hogy a gyilkos feszítő vassal szétverte áldozata koponyáját és gégecsövét, nem volt különösen kegyetlen tett. A tábla kimondta: a vádlott feltételesen nem bocsátható szabadlábra.

A gyilkos már 2007-ben a hatóság látókörébe került,a szomszédos ház felújításán dolgozott segédmunkásként, de a rendőrök akkor kizárólag Balla Irma fiára koncentráltak, és minden erőfeszítésükkel azon voltak, hogy Schönstein Sándort állítsák bíróság elé. Ez sikerült is nekik, hiszen Schönsteint nem csak letartóztatták – két évet töltött ártatlanul a rácsok mögött -, hanem elsőfokon 12 év fegyházra is ítélték, másodfokon azonban bizonyítottság hiányában mentették fel. Mindezt akkor, amikor D. Lajos, aki kétszer is bevallotta a gyilkosságot, majd visszavonta azt, ismét az immár a fővárosba, a Nemzeti Nyomozó Irodába átszignálták ügyet már Petőfi Attiláék vizsgálták.

A jogerős ítélet után Schönstein Sándortól senki sem kért még csak elnézést sem a történtekért, sőt igazáért neki kell perújítást indítványozni, hogy bűncselekmény hiányában mentsék fel végre a hamis vád alól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.