„Ha nem fékezzük meg a Google-t és a Facebookot, ők döntik el a 2022-es választást!”

Tüntetést tart a PestiSrácok.hu szerkesztősége csütörtökön ötkor a Google budapesti irodája előtt, mivel a technológiai óráscég mindenféle indoklás nélkül törölte a portál YouTube-csatornáját. Huth Gergely, a Pestisrácok.hu főszerkesztője az Origónak azt mondta, hogy nem szabad hagyni, hogy a technológiai óriások semmibe vegyék a magyar törvényeket.

Forrás: Origo2020. 02. 19. 22:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha most nem fékezzük meg a Google-t és a Facebookot, ők fogják eldönteni a 2022-es választást – mondta Huth Gergely az Origónak annak kapcsán, hogy a Google minden indoklás nélkül törölte a PestiSrácok.hu új YouTube-csatornáját. A portál főszerkesztője közölte, hogy a csütörtök délután öt órára meghirdetett tüntetésnek az a célja, hogy elérjék, az előbb említett óriáscégekre a magyar törvények vonatkozzanak, és azokat tartsák is be.

Emlékeztetett arra is, hogy nemcsak a YouTube-csatornájukat, hanem az ehhez tartozó Google-fiókokat is törölték, ami szintén nagyon súlyos károkat okoz.

Huth Gergely elmondta, jelenleg is zajlanak az egyeztetések a jogászokkal, és bízik benne, hogy a csatornatörlés kapcsán majd egy precedensértékű per keretében tudják majd bizonyítani az igazukat.

Úgy látja, hogy egyértelműen politikai indokok alapján született meg a törlésről szóló döntés, amit az is bizonyít, hogy Bíró Pál, a Google magyarországi vezére több levelezési kör után arra hivatkozott, hogy Amerikában döntöttek a törlésről, és nem tud semmit tenni az ügyben.

Huth bízik benne, hogy a csütörtöki tüntetésen meg tudják mutatni, hogy fel lehet lépni a „Google-Gulággal és a kibersztálinizmussal szemben”.

Huth Gergely emlékeztetett, hogy a PS csatornáját arra hivatkozva törölték, hogy a belső levelezésben, tehát a nem publikus részben a Google pornográf tartalmat talált.

Miután az esetet tisztáztuk, a Google magyarországi képviselője megerősítette, hogy nem követtünk el bűncselekményt. Ezt követően mégis törölték az újonnan indított csatornánkat is.

Ők lesznek a felszólalók

Csütörtökön 17 órától tartják a tüntetést az Árpád fejedelem útja 26-28., a Google-székház (Óbuda Gate Irodaház) Dara utcai bejáratánál.

Ne hagyjuk, hogy a Google és más technológiai óriások semmibe vegyék a magyar törvényeket, és politikai vagy bármi más alapon diszkriminálják a nekik nem tetsző felhasználókat! Ne hagyjuk, hogy semmibe vegyék Alaptörvényünk szólás- és sajtószabadságot védő rendelkezéseit! Ne hagyjuk, hogy beleszóljanak a szabad választásokba! Emeljük fel szavunkat, amíg nem késő!

- mondta Huth Gergely.

A tüntetésen felszólal: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Jurák Kata, a PestiSrácok.hu főmunkatársa, Vajda Miklós, a Karc FM törzshallgatóinak doyenje, Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója és Huth Gergely, annak főszerkesztője + 1 meglepetés vendég! Műsorvezető: Vincze Emília. A szabadságharcos hangulatról pedig Varga Miklós énekes gondoskodik majd – olvasható az Origo cikkében.

A Youtube állásfoglalása

„A YouTube zéró toleranciát gyakorol minden olyan tartalommal szemben, amely a gyermekeket szexuálisan kizsákmányolja vagy kihasználja. Egyértelmű irányelveink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, minél gyorsabban eltávolítjuk azokat, valamint jelentjük a hatóságoknak, a kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük. A közösségi Irányelveink ismertetik, milyen tartalmakat engedélyezünk – illetve nem engedélyezünk – a YouTube-on. A megszüntetésekkel kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse át ezt a Help Center cikket, amely felhívja a figyelmet arra is, amennyiben egy csatorna megszűnt, előfordulhat, hogy a megszüntetett csatorna felhasználója nem birtokolhat, indíthat vagy férhet hozzá másik YouTube-csatornához sem. A korlátozások kikerülésére másik csatorna használata sem engedélyezett a YouTube-on.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.