Feltérképezik a Budapesten járt betegek útvonalát

Szilágyi Anna
2020. 03. 03. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdték feltérképezni annak a két turistának az útvonalát, akik korábban Budapesten jártak, és most Csehországban kimutatták náluk a koronavírust – jelentette ki az országos tisztifőorvos a mai sajtótájékoztatóján. Müller Cecília kifejtette, Csehországból érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központba üzenet arról, hogy van egy olyan beteg az országban, aki korábban Magyarországon járt, míg a másikuk mintáját még vizsgálják. Ilyenkor elképzelhető, hogy ő esetleg lappangási időszakban volt.

A tisztifőorvos elmondta, pontosan fel kell deríteni az útvonalat, ahol a beteg diáklány tartózkodhatott, ez fogja majd meghatározni, milyen járványügyi intézkedésekre van szükség. – Fontos a gyorsaság, a szakszerűség és a szükséges intézkedések azonnali megtétele – fogalmazott.

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központ vezetője ismertette, világviszonylatban 91313 beteget regisztráltak a mai napig, ebből Európában 2744-et és összesen 48 115 beteg gyógyult fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.