Új konzervatív „forradalom” készül

Magyarországon rendezhetik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC) először Európában – erről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója beszélt a Karc FM-en, Az igazság órájában, a központ és a rádió közös műsorában.

Forrás: Karc FM2020. 03. 05. 13:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ igazgatója elmondta, hogy óriási megtiszteltetés és a magyar konzervatív gondolat elismerését jelenti, hogy részt vehettek a CPAC amerikai rendezvényén. A CPAC egy olyan több napos seregszemle, mely a magyar Tusványosnak feleltethető meg, természetesen amerikai léptékekkel, melyen amerikai gondolkodók, üzletemberek, médiában dolgozók és politikusok vesznek részt. Szánthó Miklós az amerikai elnök, Donald Trump előtt mondhatott beszédet.

Szánthó Miklós szerint sok különbség van az amerikai és a magyar konzervatívok között, mégis összeköti őket a hazaszeretet, a nemzeti szuverenitás és a határok védelme, a szocializmus teljeskörű elutasítása és az életpártiság. Bár az amerikai republikánusok elutasítják a hathatós állami szerepvállalást, a magyar kormány családpolitikai eredményei – melyeket Szánthó beszédében ismertetett – komolyan elgondolkoztatta a résztvevőket, hogy a helyes konzervatív célkitűzésekért beavatkozhat-e az egyén életébe az állam.

Kovács István, az Alapjogokért stratégiai igazgatója arról számolt be, hogy annak ellenére, hogy az USA-ban jelenleg a republikánusok adják az elnököt, a konzervatív eszme mégis sok esetben üldöztetésnek van kitéve. Erre egy fekete amerikai vállalkozó hasonlatát hozta fel, aki a konferencián arról beszélt, hogy a „konzervatív az új fekete”. Vagyis ma olyan üldöztetésnek vannak kitéve az amerikai jobboldali emberek, mint annak idején a feketék voltak az államokban.

Az Alapjogokért Központ ezért is támogatja a határokon, sőt kontinenseken átívelő konzervatív szervezetek minél szorosabb összefogását, melynek egy fontos pontja lesz az első európai CPAC konferencia budapesti rendezvénye. Szánthó Miklós kiemelte, hogy csak összefogással lehet felvenni a harcot a globális liberalizmus erőivel szemben.

A műsor Bolond lyukból rovatában Kovács István azt is elmondta, hogy egyre vadabb ötletekkel állnak elő az amerikai demokrata elnökjelöltek. Példaként említette, hogy a „demokratikus szocialista”, valójában progresszív-kommunista Bernie Sanders és csapata most épp azt találta ki, hogy állami támogatást kellene adni nemátalakító műtétek finanszírozására.

Kovács István a műsorban egy másik veszélyre is felhívta a figyelmet, ez pedig a techóriások egyre növekvő hatalma. Az Alapjogokért Központ következő konferenciája ugyanis ezt boncolgatta: az egyre nagyobb befolyással rendelkező techóriások az államok helyére egyfajta új szuverénként? Létrejön-e a felhő alapú szuverenitás? Többet tudnak-e már rólunk a gigavállalatok mint az állam amiben élünk? Képesek-e önkorlátozásra a multinacionális cégek? Techvállalatok harcolnak-e egymással, vagy ez csak egy újabb proxyháború a világhatalmak között?

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.