A nyelvvizsga-döntés vonatkozik minden diplomára

Ez független attól is, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra.

Forrás: MTI2020. 04. 15. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A módosított nyelvvizsga-követelmények részleteiről egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. A HÖOK szerdán az MTI-vel azt közölte, a nyelvvizsga hiányában átvehető diploma az egyetemi és főiskolai, alap- és mesterszakos végzettségekre egyaránt érvényes.

Ismertették: a döntés vonatkozik minden diplomára – függetlenül a végzés idejétől, egyetemtől, szaktól –, valamint a felsőoktatási szakképzési (FSZ/FOSZK) oklevelekre is. Függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és attól is, hogy egy vagy több nyelvvizsga hiányzik. Érvényes továbbá mindazokra, akik 2020. augusztus 31-éig sikeres záróvizsgát tesznek, és abszolválnak – ismertették.

A fentieken túl az idei évi mesterfelvételi eljárásokra a nyelvvizsga-követelményeket is felfüggesztik – közölte a HÖOK, egyúttal jelezve: az intézmények értesítik a hallgatókat a diplomák átvételének részleteiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.