Korlátozza a hírlapterjesztést a posta

A veszélyhelyzeti működés komoly terhet ró a Magyar Postára, ezért az ország több pontján ezért kényszerülnek arra, hogy a szombati lapszámokat csak a következő munkanapon kézbesítsék.

Magyar Nemzet
2020. 04. 03. 5:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilapok szombati lapszámait az ország bizonyos pontjain csak a következő munkanapon, vagyis hétfőn kézbesítik a Magyar Posta munkatársai – olvasható abban a tájékoztatásban, amelyet a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazgatósága jegyzett. A hivatalos tájékoztatást azokon a településeken kapták meg csütörtökön a napilapokat előfizető olvasók, amelyeken a cég 2020. április 4-től csak hétfőtől péntekig tudja vállalni a lapterjesztést. Jó hír, hogy kiadónk érdeklődésére a Magyar Posta részletes listát küldött arról a 82 magyar településről, ahol a problémák ellenére mégis vállalják a terjesztést. Ebből kiderül: a főváros és a nagyobb városok nem érintettek a korlátozásban.

A Magyar Posta az előfizetőknek szóló tájékoztatásban a koronavírus-járvány terjedését és az ország veszélyhelyzeti működését nevezte meg az intézkedés kiváltó okaként. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Magyar Posta – mint egyetemleges postai szolgáltató – azon vállalati körbe tartozik, amelynek kötelessége a szolgáltatásainak biztonságát, illetve működését fenntartani, ezért is került a cég a Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport által meghatározottak szerint a létfontosságú vállalat kategóriájába.

Utaltak ugyanakkor arra is, hogy a veszélyhelyzeti működés – figyelembe véve a szűkülő postai erőforrásokat – komoly terhet ró a Magyar Postára, s az ország több pontján ezért kényszerülnek arra, hogy a szombati lapszámokat csak a következő munkanapon kézbesítsék.

A változtatás visszavonásig érvényes – olvasható az előfizetők szíves megértését kérő tájékoztatásban.

Íme, annak a 82 településnek a listája, ahol továbbra is változatlanul lehet számítani szombatonként is a napilapok terjesztésére!

A táblázatban az is szerepel, hogy ahol továbbra is zavartalan a szolgáltatás, ott településenként legkésőbb meddig várhatják az előfizetők a terjesztőktől a napilapjuk érkezését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.