Kormánypárti mentőcsomag Miskolcon

A munkahelyek megőrzését és a lakosság megsegítését szolgáló szociális és gazdasági mentőcsomagot készített Miskolcon a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja. A legfontosabbnak azt tartják, hogy senkit ne bocsássanak el az állásából.

2020. 04. 09. 6:24
ALAKSZAI Zoltán
Budapest, 2019. október 11. Alakszai Zoltán Miskolc jegyzője, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje beszédet mond a kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. október 11-én. Bővíti gyárát Miskolcon a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó cég, a beruházás értéke 16 milliárd forint. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami intézkedésekhez kapcsolódóan öt pontból álló helyi gazdasági és szociális mentőcsomagra tett javaslatot a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja a balliberális városvezetésnek – erről a kormánypárti frakció vezetője tájékoztatta lapunkat. Alakszai Zoltán (képünkön) a javaslatukat azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány Miskolc gazdasági életére, számos, a megyeszékhelyen működő vállalkozásra és a lakosokra is súlyos csapást mért. Szavai szerint egy ilyen helyzetben összefogásra van szükség, mert most mindenki felelősséggel tartozik mindenkiért.

Alakszai Zoltán kiemelte: a csomaggal az a céljuk, hogy Miskolcon megőrizzék a munkahelyeket, a városban élőknek legyen miből átvészelni a válságot, és meg tudják óvni a miskolciak szociális biztonságát. – Segítség nélkül a miskolci vállalkozások kénytelenek lesznek nagyon sok embert elbocsátani, és így számos miskolci embernek veszélybe kerülnek a mindennapjai. A miskolci vállalkozásokat és lakosokat tehát segíteni kell, és ebből az önkormányzatnak is ki kell vennie a részét. Még akkor is, ha ez rövidtávon pénzügyi áldozattal jár, mert enélkül a hosszú távú pénzügyi károk még nagyobbak lesznek – mutatott rá a kormánypárti politikus.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja azt javasolja, hogy a járvány ideje alatt az önkormányzat és a városi cégek, intézmények ne bocsássanak el senkit, függesszék föl a folyamatban lévő létszámleépítéseket is. – Az a miskolci vállalkozás, amely kéri, kapjon halasztott fizetést az idén fizetendő iparűzési adójára legalább 2020 végéig. Az a helyi vállalkozás, amely kéri, kapjon halasztott fizetést az általa bérelt önkormányzati üzlethelyiség bérleti díjára legalább december 31-ig, a válságban érintett szektorok ezen túlmenően kapjanak bérletidíj-csökkentést a járvány idejére a kiesett árbevételük arányában – áll a mentőcsomagban.

Hozzátették: az a miskolci lakos, aki kéri, kapjon halasztott fizetést az önkormányzati bérlakásának bérleti díjára legalább az év végéig. A kormánypárti frakció kérte továbbá, hogy az önkormányzat hozzon létre egy helyi gazdaságvédelmi tanácsot a kamara, a VOSZ, a belvárosi klaszter, a gasztro-klaszter, a szakszervezetek, a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.