Magán spórol a bátonyterenyei városvezetés

Miközben a balliberális vezetésű borsodi megyeszékhelyen a vezetőséget jobban megkímélve határozták el bércsökkentést az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holdingnál, Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere elsősorban önmagukon takarékoskodik.

2020. 04. 10. 17:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020-as költségvetés újratervezéséről döntött a Nógrád megyei Bátonyterenye Fidesz-KDNP-s polgármestere, aki utasította a pénzügyi osztály vezetőjét, hogy a szükséges feladatokat kezdjék el. Nagy-Majdon József emellett döntött arról is, hogy a polgármesteri és alpolgármesteri költségtérítést a járványhelyzet alatt a védekezésre fordítják. – Az önkormányzati képviselők és külsős bizottsági tagok tiszteletdíját – újratárgyalásig – 0 forintban határozom meg. Határoztam arról is, hogy a városi cégek vezetőivel egyeztetve a megállapított fizetésük 70 százalékát kapják a járványhelyzet végéig. A felügyelőbizottságok tagjai ezalatt az időszak alatt nem kapnak tiszteletdíjat – fogalmazott a kormánypárti polgármester. Nagy-Majdon József határozott arról is, hogy az építményadó befizetését elengedi a lakosság számára 2020-ban. – A leghamarabbi befizetés a járványhelyzet megszűnése és az adórendelet újratárgyalása után lehet esedékes – tette hozzá. A polgármester óvatosságra intette a bátonyterenyeieket, és azt kérte tőlük, hogy aki az elmúlt időszakban még nem tudott venni, varrni, varratni, beszerezni magának maszkot, jelezze az önkormányzatnál, korlátozott számban tudnak biztosítani.

Miközben a bátonyterenyei vezetés elsősorban magán spórol, az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holdingnál áprilistól leginkább a fizikai dolgozók bérét vágták meg. Ennek részleteiről a balliberális vezetésű városban nem számoltak be, csak annyit mondtak, hogy a bércsökkentés eltérő mértékű, amelynek alapelveit egy igazgatósági határozattal elfogadott munkáltatói előterjesztés rögzíti, de lapunk úgy tudja, hogy a vezetők bérét jobban megkímélték.

Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP miskolci frakcióvezetője erre úgy reagált, hogy fájdalmas gyászjelentést adott ki a Miskolc Holding. – Amit temetnek, nem más, mint az a dolgozói remény, hogy Miskolc szocialista-jobbikos vezetése képes lesz megszervezni a vállalat gazdasági védelmét, és megóvni a munkavállalókat és a munkásokat a járvány hatásaitól – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.