Példa nélküli a hazai ellenzék aknamunkája

Belpolitikai kudarcaik után most nemzetközi lejáratókampányt generáltak – jelentette ki Deák Dániel.

2020. 04. 17. 6:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álhírek elterjedése az ellenzéki politikusok aknamunkájának eredménye, akik belpolitikai kudarcaik után most nemzetközi lejáratókampányt generáltak – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője (képünkön) élő videós elemzésében. Utalt arra, hogy a CNN műsora után az Európai Parlament hivatalos állásponttervezetében is megjelent az, miszerint felfüggesztették a parlament működését Magyarországon. Az elemző ugyanakkor elmondta, a tagállamok önálló intézkedéseinek következtében tovább erősödtek a nemzetállamok Európa globális erőivel szemben.

A járványhelyzet kezelésében is a szuverenista nemzetállamok a sikeresebbek, a balliberális erők igyekezete ellenére az adatok azt mutatják, hogy lakosságszám-arányosan Bulgária után Magyarországon van a legkevesebb vírusfertőzött, míg a lista élén olyan baloldali, liberális kormányok által vezetett vagy kormányválsággal küzdő országok állnak, mint Luxemburg, Írország, Spanyolország, Belgium, Olaszország, Portugália, Franciaország és Hollandia.

Deák Dániel elmondta, a nemzetközi aknamunka mellett a különböző hatalmi pozíciókban lévő ellenzéki politikusok folyamatosan hárítják a felelősséget. Karácsony Gergely főpolgármester például Facebook-bejegyzéseiben folyamatosan ellentmond saját kijelentéseinek a Pesti úti Idősek Otthonában történtek tekintetében.

A Magyar Nemzet arról kérdezte az elemzőt, láthatunk-e Európa más országaiban is példát arra, hogy a kormánnyal nem szimpatizáló képviselők nyíltan saját országukat támadják a hazai és nemzetközi színtéren? Deák Dániel szerint példa nélküli a magyar ellenzék magatartása, hiszen még az etnikailag és politikailag is igen megosztott Belgiumban vagy Spanyolországban is összefogtak a pártok a válság kezelése érdekében. Ugyanakkor az elmúlt 10 évben hozzászokhattunk ehhez az ellenzéki magatartáshoz, hiszen a 2015-ös bevándorlási válság idején is nemzetközi lejáratókampányt indítottak hazánkkal szemben. Az ellenzéki politikusok most abban reménykednek, hogy a különböző jogállamisági kérdésekkel átveszik a politikai napirend irányítását. Ezzel a politikával saját magukat lövik lábon, hiszen a jelenlegi helyzetben mindenki nemzeti összefogást vár el a politikai pártoktól, ráadásul a kormányzati intézkedésekkel az ellenzéki támadások ellenére is elégedett a társadalom.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.