Pesti úti idősotthon: gyűlnek a hazugságok

Tényi István hamis okirat felhasználásnak vétsége miatt a hatóságokhoz fordult.

2020. 04. 22. 19:49
null
A fertõtlenítés után tesztelés kezdődik a fõvárosi önkormányzat Pesti úti idõsotthonában Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a fővárosi önkormányzat sajtóosztálya tud válaszolni a levelekkel kapcsolatban, lehet hogy rosszul fogalmaztam – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Skultéti József, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonának intézményvezetője annak kapcsán, hogy

a fővárosi önkormányzat honlapján megjelent egy neki tulajdonított, aláíratlan és dátum nélküli levél, amiben a leírtak és a kormányhivatal április 11-i jegyzőkönyvében szereplő kijelentései nem fedik egymást.

A Karácsony Gergely főpolgármester által is hivatkozott dokumentum miatt a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István hamis okirat felhasználásnak vétsége miatt a hatóságokhoz fordult. Leírja: „Karácsony Gergely kampányfőnöke, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnöke, az önkormányzati választások után a Városüzemeltetési Holdingnál (BVH ) igazgatósági tagságot szerző Gál J. Zoltán (képünkön) városházi bizalmi számítógépén készülhetett az a levél, amit a főpolgármester úgy mutatott be, mint a Pesti úti idősek otthona vezetőjének tényfeltáró vallomása”.

Az ügy előzménye, hogy a tisztifőorvos kijelentette, a törvényi kötelezettséggel ellentétesen nem biztosítottak orvosi ellátást a járvány kitörésekor a fővárosi intézmény lakóinak. Ezt Skultéti jegyzőkönyvbe mondott szavai is alátámasztják. Később a főpolgármester hazugsággal vádolta a kormányt, majd azt állította, hogy két orvos is volt a fővárosi fenntartású intézményben.

Az orvosok állítólagos jelenlétére a Pesti úti idősotthon vezetőjének tulajdonított levél lett volna a bizonyíték, de egy amatőr hiba miatt a dokumentumban benne maradt a valódi szerző neve.

Karácsony, miután ez kiderült, keddi Facebook-bejegyzésében már azt írta, azért készítették a stratégiai tanácsadójának városházi gépén a levelet, hogy az „közzétételre alkalmas” legyen. Közben az is kiderült, hogy a főpolgármester akkor sem mondott igazat, amikor a hétvégén azt állította, nem kötöttek titoktartási szerződést a Pesti úti idősotthon korábbi főállású orvosával.

Az orvos az Origónak azonban ismét megerősítette, hogy aláírattak vele egy ilyen szerződést, csak a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs osztályának engedélyével nyilatkozhatna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.