időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Orbán Viktor: A szankciókkal nem kerültünk közelebb a háború végéhez

Szétszakadhat a baloldali összefogás Szolnokon

Magyar Nemzet
2020.04.29. 06:14
Szétszakadhat a baloldali összefogás Szolnokon

Összeomolhat az ellenzéki együttműködés Szolnokon, miután Ligeti József kilépett a baloldali Szolnoki Többség nevű frakciószövetségből és a XXI. század elnevezésű frakcióból, míg Fajcsák Károly a DK képviselőcsoportját hagyta ott, és a továbbiakban független képviselőként dolgozik. Fajcsák Károly további politizálásáról ellentmondásos hírek jelentek meg, egyes informá­ciók szerint a baloldali együttműködéssel is szakított, míg a Szolnoki Többség állítja: az önkormányzati képviselő velük dolgozik tovább.

Bárhogy is lesz, mindenképpen megváltoztak, de akár át is billenhetnek az erőviszonyok, mert eddig a balliberális összefogásnak tíz tagja volt, míg a kormánypárti erőknek – a polgármesterrel együtt – nyolc politikusuk. A Fidesz és a KDNP változatlan felállásban dolgozik tovább, de azzal, hogy Ligeti József már biztosan szakított a Szolnoki Többség frakciószövetséggel, könnyen patthelyzet alakulhat ki.

Ligeti József tegnap közel kétórás sajtótájékoztatót tartott, ahol hosszasan indokolta a szakítás körülményeit, belső levelezéseket mutatott be; az általa elmondottak súlyos erkölcsi kérdéseket is felvethetnek. A Magyar Nemzet úgy értesült: a felek már a 2019-es kampányban összekülönböztek, mert Ligeti Lukácsi Katalin polgármester-jelöltségét próbálta elérni, de végül nem ő, hanem Radócz Zoltán indult, akit eredetileg a DK, az MSZP, valamint az LMP támogatott, és aki végül alulmaradt Szalay Ferenccel (Fidesz–KDNP) szemben.

Radócz Zoltán volt a közös jelölt
Fotó: MTI/Mónus Márton

A kezdettől fogva meglevő nézetkülönbségre utalhat az is, hogy bár a 2019-es választás után meglett volna a balliberálisok többsége a teljes átalakításhoz, mégsem tették meg. Ugyan részben megnyirbálták a polgármesteri jogköröket, de csak a Szolnok TV igazgatóját váltották le. A végső szakítás pedig akkor következhetett be, amikor Ligeti és Fajcsák nem szavazta meg, hogy a Szolnok TV költségvetése százmillió forinttal megnövekedjen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.