Letartóztatták a rendőröket elsodró autóst

Mutogatott, szidta a rendőröket az a férfi, aki autóját is őrjöngve, a kormányt csapkodva vezette. A rendőröknek éppen ez tűnt fel. Igazoltatni akarták, mert nem az autó vezetésével törődött, veszélyeztette a közlekedőket.

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 05. 27. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc napra letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki május 23-án este autójával Budapest belvárosában szándékosan veszélyeztette két, vele szemben intézkedni kívánó rendőr testi épségét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei a Nagykörúton közlekedve észlelték, hogy egy kék Suzuki vezetője zavartan viselkedve vezeti autóját, csapkodja a kormányt, a jármű mozgása nem volt sem egyenletes, sem egyenes. Egy kereszteződésben a piros lámpa jelzésére megálló autó mellé húzódtak, hogy megnézzék, mi lehet a probléma, mire az autó vezetője agresszív mutogatásba kezdett, majd a lehúzta az autója ablakát és sértegetni, szidalmazni kezdte a rendőröket.

A járőrök megállásra szólították fel a sofőrt, aki ennek eleget tett, majd az autóból kiszállva üvöltve, trágár szavakkal fenyegetni kezdte őket. Ezután hirtelen visszaült és hátramenetben célzottan elindult az egyik rendőr irányába, nekihajtott a rendőrautónak, majd az ütközést követően megkísérelte elsodorni a járőrvezetőt. A rendőr életét, testi épségét védve a szolgálati jármű mögé vetődött, így sikerült elugrania az ámokfutó elől. Ezt követően a zavart férfi nagy sebességgel előrefelé indult, és a gépkocsija elé álló másik rendőrt is megpróbálta elütni, aki ezt úgy tudta elkerülni, hogy futni kezdett a közlekedési lámpánál ellenkező irányból várakozó autók közé, ahová a nekihajtani szándékozó autós már nem követte. Az elkövető ezek után el akart menekülni, a menetiránnyal is szembefordult és újra nekiment a rendőrautónak. Szökését egy pizzafutár hiúsította meg, aki a kezdetektől látta a Suzukis ámokfutását, elállta útját, s őt már nem merte elgázolni az autós

A rendőrök a kocsijából kiszálló, megint csak őket gyalázó – a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló – férfit testi kényszerrel a földre vitték és megbilincselték. A vizsgálat során kiderült, a férfi ittasan ült a volánhoz, nem is először, hiszen éppen egy korábbi részeg vezetés miatt vonták be gépjármű vezetői engedélyét.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított eljárást az autójával a rendőrökre támadó sofőrrel szemben, aki nem élt panasszal az eljárással szemben, de nem tett vallomást sem az ügyben. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amelyet a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelt, melynek helyéül az Igazságügyi Elmeorvosi és Megfigyelő Intézetet jelölte meg, ahol szakorvosok vizsgálják meg a gyanúsított elmeállapotát, beszámíthatóságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.