időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

A polgármesterek ne vegyék félvállról a kockázatot + videó

Nagy Orsolya
Forrás: facebook.com/orbanviktor
2020.05.16. 13:55
A polgármesterek ne vegyék félvállról a kockázatot + videó

A koronavírus-járvány megfékezéséért a csatát fényesen megvívtuk, a szakmai háttér megbeszéléseken nyilvánvalóvá vált a járvány erejét letörtük, ezáltal Budapesten sem indokolt a kijárási korlátozás fenntartása – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő aláhúzta: továbbra is fontos a védőtávolság betartása, a korlátozások oldása tekintetében mindig a főváros kéthetes késéssel követi majd a vidéket.

A járvánnyal szemben a csatát fényesen megvívtuk. Ez már nemcsak remény, kívánság vagy önbuzdítás, hanem tény is. Azzal a jó hírrel szolgálhatok, a fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul. Ez azért sikerült, mert az összes döntést időben meghoztuk, és azért ezt külön szeretném aláhúzni, mert mindannyian – vidékiek, budapestiek, egyedülálló családok, idősek és fiatalok – egyaránt felelősségteljesen viselkedtünk, köszönet érte – mondta Orbán Viktor kormányfő Facebookra feltöltött videójában az egészségügyi veszélyezhet 66. napján.

A kormányfő hozzátette: így Budapesten is – megfontoltan és óvatosan – áttérhetünk a védekezés második szakaszára.

– A mai szakmai háttér megbeszéléseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk és a főváros ezentúl mindig kéthetes késéssel követi majd a vidéket

– jelentette be a kormányfő.

Orbán Viktor aláhúzta:

a felelősségteljes magatartás, a védőtávolság megtartása Budapesten is különösen fontos. Arra kérte a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára.

– Hajrá Budapest! – zárta bejelentő beszédét hivatalos közösségi oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnöki bejelentést követő kormányrendelet tartalmazza majd, hogy mikortól lép hatályba a döntés, illetve hogy milyen szabályok betartása mellett valósulhat meg a nyitás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.