Segítséget kaptak az egyszülős családok

A Nők Magyarországért Klub tagjai több mint száz informatikai eszköz adományozásával segítették az egyszülős családok gyermekeinek digitális tanulását.

Csekő Imre
2020. 05. 27. 16:54
Nagy Anna az intézmény tegnapi bokrétaavatóján
Nagy Anna az intézmény tegnapi bokrétaavatóján Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint száz olyan eszközt tudunk most az egyszülős családok rendelkezésére bocsátani, amik amellett, hogy internetezni lehet velük, kaput nyithatnak a világra és valódi segítséget jelentenek – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten az Egyszülős Központban abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatón, hogy a Nők Magyarországért Klub tagjai laptopokkal támogatták az egyedülálló szülőket, hogy gyermekeik segítséget kapjanak a digitális oktatáshoz.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a két éve alakult szervezet folyamatosan együttműködik az Egyszülős Központtal. – Amikor a járvány elért az országba, klubunk tagjai elgondolkodtak azon, hogy kiknek lehet szüksége segítségre, és végül az egyszülős családok mellett döntöttünk – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki egyben a Nők Magyarországért Klub vezetője is. Novák Katalin beszámolt róla, hogy több mint száz olyan eszközt, sikerült összegyűjteniük, ami segítheti az egyszülős családok gyermekeinek digitális oktatását.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, ha valakinek van olyan eszköze, amit nem használ, és le tud róla mondani, az juttassa el azt az Egyszülős Központba, hogy olyan családok kaphassák meg, akiknek jelentős segítséget jelenthet.

Az eseményen Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője hangsúlyozta, hogy nem ugyanolyan eséllyel indulnak az életben az egyszülős családokban nevelkedő gyermekek, mint társaik. Talán egy társadalmi csoportot sem érintett olyan erősen a járvány, mint az egyszülősöket – hívta föl rá a figyelmet Nagy Anna, és beszámolt róla, hogy több száz segítséget kérő levél érkezett hozzájuk, és közel hat tonna tartós élelmiszert juttattak el a rászoruló egyszülős családoknak.

Számos család kereste meg a központot, hogy segítséget kérjen, mivel nem tudta megfelelően megoldani a gyermekek digitális oktatásban való részvételét. – Hatalmas segítség, amit most kapnak a családok. A gyerekek nem csak egy laptopot kapnak, de egy esélyt is egy jobb jövőhöz – fogalmazott Nagy Anna.

A központ vezetője kiemelte, hogy az egyszülősségnek sok oka lehet: a válás mellett van, aki a várandóssága alatt marad egyedül, előfordul, hogy valakinek nincs társa, de szeretett volna gyermeket vállalni, sokan pedig megözvegyülés miatt maradnak magukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.