Sztojka Ivánt emberkereskedelemmel gyanúsították meg

Az eddigi bizonyítékok szerint a férfi 2019 márciusa és nyara között bírt rá prostitúcióra egy nőt.

2020. 05. 04. 19:40
Sztojka Ivn
Gyõr, 2012. április 27. Sztojka Iván harmadrendû vádlott hallgatja az ítélethirdetést a Marian Cozma megölése miatt folyó per másodfokú tárgyalásán a Gyõri Ítélõtábla tárgyalótermében. A bíróság jelentõsen enyhítette a három fõvádlott büntetését. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberkereskedelemmel gyanúsították meg hétfőn a Sztojka Ivánként közismertté vált enyingi bűnözőt. Sztojka bűnsegédként részt vett Marian Cosma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásában 2009-ben, amiért 13 évet kapott, ám 2018-ban jó magaviseletére hivatkozva feltételesen szabadlábra helyezte a büntetésvégrehajtási bíró. Sztojka még a fegyházban nevet változtatott, a rendőrségi közlemények azóta csak S. I.-ként emlegetik S. Istvánt, azaz Sztojka Ivánt.

Tavaly a Nemzeti Nyomozó Iroda székesfehérvári osztálya elfogta a férfit és azóta is nyomozást folytat ellene. Az eddigi bizonyítékok szerint a 37 éves enyingi férfi 2019 márciusa és nyara között bírt rá prostitúcióra egy dunaújvárosi nőt, akitől a bevételét elvette és abból fedezte saját életvitelét.

A rendőrség legfrissebb közleménye szerint a nyomozók a férfi által elkövetett bűncselekmény körülményeit vizsgálva a tényállási elemek tisztázásakor újabb adatokat állapítottak meg. Ezek alapján május 4-én kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki S. Istvánt, majd előterjesztést tettek az ügyészségnek a bűnöző letartóztatásának meghosszabbítására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.