Az EU nemet mondott a transzparenciára

– Van jó és van rossz transzparencia – fogalmazott Törcsi Péter Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában, azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió Bírósága az uniós joggal ellentétesnek minősítette a civil szervezetekről szóló magyar jogszabályt. Az Európai Unió tehát a nyílt társadalmat propagáló álcivilek védelmében nemet mondott egyik legfontosabb értékére, a transzparenciára – hangsúlyozta. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, Panyi Miklós, a központ nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettese és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a legutóbbi adásban még az egyre inkább anarchiába forduló USA-ról és azokról a magyarországi baloldaliakról is beszélgetett, akik a Black Lives Matter mozgalmat hazánkban is meghonosítanák.

Forrás: Karc FM2020. 06. 25. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós joggal ellentétesnek minősítette az Európai Unió Bírósága a civil szervezetek átláthatóságáról szóló magyar törvényt. A kettős mérce klasszikus esetével állunk szemben. Hányszor és hányszor hallottuk, hogy a legfontosabb uniós irányelv a transzparencia? – tette fel a kérdést Törcsi Péter. Amikor magukat civilnek mondó, valójában a nyílt társadalom eszmerendszerét propagáló politikai aktivistacsoportok átláthatóságáról van szó, vagyis hogy a magyar emberek számára is világos lehessen, hogy ezek a szervezetek honnan és miért kapják a forrásokat, az uniós szervek ezt mondvacsinált okoknál fogva megakadályozzák. Kiderült tehát, hogy van jó és van rossz transzparencia, fogalmazott az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

Mindez nemzetbiztonsági kérdés is, emlékeztetett Panyi Miklós. Létfontosságú ugyanis, hogy álcivil szervezeteken keresztül ne lehessen egy szuverén ország politikáját külső erőknek befolyásolni. Magyarországon – ahogy Európa jelentős részén – van egy külföldről finanszírozott, baloldali ideológiát képviselő nemzetközi hálózat, mely adott esetben a baloldal pártjait is képes irányítani, emellett pedig befolyásolja a közbeszédet. Törcsi Péter szerint nem ezek az NGO-k gyakorolnak nyomást a baloldali pártokra, hanem a magyarországi baloldalnak immár semmilyen intellektuális ereje sincs, ezért várják tőlük az utasításokat.

A műsor Bolond lyukból című rovatában az Alapjogokért Központ munkatársai arról beszélgettek, hogy a minneapolisi közgyűlés elnöke a rendőrség feloszlatása után kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy a bűncselekmények áldozatainak meg kell érteniük, hogy a rendőrség segítségül hívása a jelenlegi helyzeten csak rontana, és a fehér előjogok élvezőinek most tűrniük kell. Törcsi Péter szerint mindennek a következménye az lesz, hogy az állampolgárok a tulajdonukat saját maguk fogják megvédeni, és visszatérünk a vadnyugati állapotokhoz.

Panyi Miklós szerint ezen kijelentések azt állítják, hogy a továbbiakban a fehérek ellen gyakorlatilag bármilyen bűncselekmény megengedett. Mindez rövid távon a társadalom felbomlásához, anarchiához és további szegregációhoz fog vezetni. Ezt láthatjuk a felfegyverzett hippikommuna által elfoglalt Seattle belvárosában is, melyet CHAZ-nek kereszteltek el. A területre nem engedik be a rendvédelmi szerveket, miközben a városvezetés semmit sem tesz a terület felszámolásának érdekében.

Panyi Miklós szerint folyamatos támadás éri az állam legfontosabb pilléreit. Ezt a folyamatot a demokraták radikális szárnya végzi, rövid távú politikai érdekei mentén. Az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatóhelyettese rámutatott: miközben a demokraták éveken át vádolták Trumpot az oroszokkal való összejátszással, most saját hazájukat gyengítik azzal, hogy bomlasztják annak belső rendjét, ezzel pedig kitetté teszik az USA-t ellenségeinek.

Az Ellenkérelem rovatban az amerikai és európai antirasszista szobordöntésekről volt szó, többek közt arról is, hogy Magyarországon is „náci” feliratot festettek Winston Churchill szobrára. Törcsi Péter szerint a szobordöntéseket az internacionalista kommunisták végzik, csak most Black Lives Matternek hívják magukat. A történelmet újra akarják írni, a vagyonokat el akarják kobozni, meg akarják dönteni a hagyományos intézményeket, melyek a kereszténységre, a római jogra és a görög filozófiára épültek – mondta Törcsi Péter.

Panyi Miklós szerint Európában most az antirasszizmus mellett a kolonizáció miatt kell a fehér lakosságnak vezekelnie. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy ezt a mozgalmat, annak ellenére, hogy Magyarországon nincsenek se feketék, se bevándorlók, az olyan SZDSZ-es utódpártok, mint a Momentum, meg fogják próbálni átültetni hazánkba is, fogalmazott Törcsi Péter. Panyi Miklós emlékeztetett, hogy a magyarországi baloldal, amikor szükségét érezte, mindig kihasználta a rasszista-antiszemita kártyát, és ez a jövőben is minden bizonnyal így lesz.

A legutóbbi adás IDE kattintva hallgatható meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.