„Ez maga a jakobinus terror” 

– A nyugati világ teljesen kifordult önmagából – fogalmazott Szánthó Miklós Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában az USA-ból Nyugat-Európába átterjedt erőszakos zavargásokkal és káosszal kapcsolatban. Az adásban szó volt még az identitásalapú politizálásról és a rendvédelmi szervek cserbenhagyásáról , de arról is, mi bizonyosodott be az ellenzékről a járványügyi védekezés során. 

Forrás: Karc FM2020. 06. 18. 12:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós, a központ igazgatója elmondta: teljesen nyilvánvaló, hogy már nem George Floyd haláláról van szó a nyugati metropoliszok „antirassziszta”, vandál tüntetései kapcsán: a „társadalmi egyenlőség” és „faji igazságosság” nevében ugyanis a fosztogatásokba és lincselésekbe forduló anarchia lett úrrá a világ vezető országaiban. A média és a politikai elit egy része ráadásul azt ünnepli, hogy például Seattle belvárosában gyakorlatilag megszűnt az államhatalom, vagy hogy Minneapolisban feloszlatták a rendőrséget. Megdöbbentő, de az igazságosság leplébe burkolt anarchia ma vonzóbb politikai üzenet lehet az USA-ban, mint a rend, a biztonság és a törvényesség. A műsorban Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója kifejtette, azt láthatjuk, hogy a nyílt társadalom tanai mára beértek: a vallás visszaszorítása, a családok felbomlasztása, az homoszexuális-jogok folyamatos erőltetése és nemzeti gondolat megtámadása mind részei voltak az eddigi „érzékenyítő kurzusnak”. Az amerikai értékek, mint például a demokrácia, a véleménynyilvánítás szabadsága a magántulajdon szentsége vagy a józan észbe vetett hit viszont nem a liberális „normalitás” részei immár – érvelt a kutatási igazgató.

Szánthó szerint mindennek következtében a nyugati társadalmak jelenleg egyféle gerjesztett öngyűlölettől és „intergenerációs rasszizmustól” szenvednek. A „fehér priviliégiumok” bűne ugyanis az „antirasszisták” szerint azt jelenti, hogy a ma élő fehér emberek felelősek az őseik által elkövetett „bűnökért”. A kollektív bűnösség elve pedig legitimálja a vandálok által elkövetett erőszakot. A „white silence is violence”, vagyis a fehér hallgatás bűn kifejezés a legkeményebb rákosista kommunista időket idézi elénk, amikor az „aki nincs velünk, az ellenünk van” elve érvényesült. „Ez maga a jakobinus terror” – fűzte hozzá Törcsi Péter. A Törcsi szerint nem kizárt, hogy a Black Lives Matter párttá szerveződik és a Demokrata Párt szövetségeseként tűnik majd fel, ezáltal felszámolva a kétosztatú politikai térképet Amerikában.

A kutatási igazgató azt is elmondta: az USA jóformán bukott állammá vált, hisz az erőszak monopóliuma megszűnt az országban, a tagállamok ugyanis már nem képes megvédeni polgáraikat a zavargóktól. Ez többek közt annak „köszönhető”, hogy médiahadjárat indult a rendvédelmi szervek ellen. Szánthó Miklós szerint Amerikában a rendőröket ma se a politika, se a jog, se a társadalom nem védi meg, ez pedig káoszhoz vezet. Az amerikai és európai destabilizálódó állapotokkal szemben Magyarország viszont a béke szigete, ezt pedig meg kell becsülnünk.

A műsor polkorrekt híreket feldolgozó Bolond lyukból rovatában az elemzők és Czirják Imre műsorvezető arról beszélgettek, hogy London pakisztáni polgármestere felállította a Közterületi Diverzitás Bizottságát, hogy megvizsgálják az angol főváros utcáit, tereit, mely szobrokat és utcaneveket kellene eltávolítani a „faji sokszínűség”jegyében. Szánthó szerint ez egy újabb lépcsőfoka annak, hogy a baloldal végképp eltörölje a nemzeti múltat, melyet – és ez történelmi tény – Nyugaton a fehér, heteroszexuális, keresztény – és túlnyomó többségükben – férfiak írtak. Ugyanennek a törekvésnek része a nyelv átformálása is a politikai korrektség jegyében. Eddig a vandálok döntögették a szobrokat, most pedig ezen akciók már hatósági jóváhagyást fognak kapni. Törcsi Péter szerint a múltat nem lehet a mai, liberális társadalomszervezési elvek szempontjából megítélni, ezért képtelen helyzettel állunk szemben, ugyanis így igazából őseink egész történetét ki kellene dobni a kukába.

Az adás Ellenkérelem rovatában a kormány által elrendelt veszélyhelyzet megszűnéséről volt szó. Szánthó Miklós szerint az ország összefogott és a kormány is jól vizsgázott a pandémia alatt, ugyanakkor az ellenzékről bebizonyosodott, hogy a becstelenség esetükben tényleg kiszámítható csoportnormává vált. Törcsi Péter úgy fogalmazott: ismét kiderült, hogy a diktatúrát kiáltók hazudtak, ugyanakkor arra nem lehet számítani, hogy valaha is bocsánatot kérnek emiatt.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.