Karácsony dupla közpénzért takaríttatta el saját graffitijét

A Karácsony Gergely főpolgármester szerint nagy veszteségeket elszenvedő budapesti költségvetésből arra jutott azért pénz, hogy dupla pénzért, késő este felmosassa a Fővárosi Közterület-fenntartó munkásaival azt graffitit, amit ő maga firkált fel az általa összehívott tüntetésen az úttestre egy performansz keretében.

Forrás: Ripost.hu2020. 06. 22. 15:12
null
Forrás: pestisracok.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely a pesti alsó rakparton vasárnap délelőtt még azért tiltakozott, tüntetett, hogy a kormány olyan súlyos adót vetett ki az önkormányzatokra, amivel szerinte teljesen ellehetetleníti a főváros működését, illetve nem jutnak források a fejlesztésekre. Ehhez képest a demonstráció alatt az általa felfestett tíz méter hosszú graffiti eltávolítására azonnali rendkívüli műszakot rendelt el. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) emberei speciális vegyszerekkel felfegyverkezve este negyed 11-kor meg is jelentek a helyszínen és eltakarították az úttestről a Karácsony és politikustársai által odafújt, festett graffitit. A Ripost úgy tudja: dupla, vasárnapi bért fizettek a FKF alkalmazottainak, hogy eltüntessék a vasárnapi tüntetés, szennyezés, rongálás nyomait. A lap munkatársai a helyszínen a munkásokkal beszélgetve megtudták, hogy a dupla béren túl még külön prémiumot is ígértek nekik.

Fotó: Pestisrácok.hu

A lezárt dunai alsó rakpartra festett graffitit mindenképpen gyorsan el kellett távolítani, ugyanis hétfő éjféltől újra az autósok vették birtokba az útszakaszt. A festés a közlekedés rendje megzavarásának tényállását meríti ki, hiszen az autósok egyfajta jelzésnek is értelmezhették volna a feliratot, s ez balesetet is okozhatott volna.

Miként a Magyar Nemzet is megírta: a graffitizés rongálásnak minősül. A Vadhajtások.hu ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.