Még igazságmorzsákat sem tartalmaznak a hazánk elleni vádak

Ma ismét alkalom lett volna rá, hogy a rágalomhadjárat főszereplői elnézést kérjenek – írja Varga Judit.

Forrás: facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice2020. 06. 17. 21:34
VARGA Judit
Budapest, 2020. február 28. Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán így már a BBC riportere is megérti… – írja a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésben az igazságügy-miniszter.

Varga Judit felidézi, hogy ma újra alkalmuk nyílt volna a Magyarország elleni hazai és nemzetközi rágalomhadjárat főszereplőinek (beleértve a média képviselőit is), hogy elnézést kérjenek, amiért a járvány közepén azzal vádolták a magyar kormányt, hogy a védekezés sikerét elősegítő Btk.-szigorítással a véleménynyilvánítást és a szabad sajtót kívánja korlátozni.

Ma közzétett határozatában az Alkotmánybíróság megállapította, hogy nem alaptörvény-ellenes a rémhírterjesztéssel kapcsolatos új büntetőjogi szabályozás, melyet különleges jogrend idején kell alkalmazni. A testület azt is kimondta, hogy az új törvény nem sérti a szólásszabadságot, ugyanis csak a közlések szűk körére vonatkozik, kritikus véleményekre nem. A vádakról tehát megint igen gyorsan bebizonyosodott, hogy még igazságmorzsákat sem tartalmaznak – olvasható Varga Judit Facebook-bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.