A legsötétebb korokat idézi a momentumos megnyilvánulása

Kádár Barnabás Facebook-posztjával kétmillió nyugdíjast, idős embert sértett meg – mondta Nyitrai Zsolt.

Forrás: HÍR TV2020. 07. 18. 9:35
null
Forrás: Facebook (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legsötétebb korokat idézi fel a momentumos képviselő hétfői Facebook-bejegyzése – így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Kádár Barnabás bejegyzésére. A balliberális politikus az idősek választásból történő kizárását szorgalmazta, mert szerinte az általa populistának kikiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. A jogi szakértő szerint pedig nemcsak erkölcsileg aggályos Kádár megnyilvánulása, de jogellenes is.

Miért az idősebbek döntik el a jövőnk? – így kezdte Facebook-posztját a momentumos Kádár Barnabás. A balliberális politikus az idősek választásból történő kizárását szorgalmazta. Szerinte ugyanis az általa populistának kikiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. Kádár Barnabás ezért azt tanácsolja az időseknek: ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

Elmenekült a Hír TV kérdései elől a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. A csatorna azt szerette volna megtudni tőle: egyetért-e szövetségesük kijelentéseivel és mennyire tartja azt demokratikusnak? De a Momentum többi szövetségese sem reagált a televízió írásban feltett kérdéseire.

Kétmillió nyugdíjast sértett meg a bejegyzésével Kádár Barnabás

– mondta a Hír TV-nek a Fidesz országgyűlési képviselője.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott:

tisztelettel és megbecsüléssel kellene a hatvan év felettiek felé fordulni.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Hír TV-nek azt mondta: a legsötétebb korokat idézi fel Kádár Barnabás javaslata.

De nemcsak erkölcsileg aggályos, hanem jogellenes is a momentumos képviselő ötlete a Századvég jogi szakértője szerint. Ifjabb Lomnici Zoltán ismertette: a választójog általános, egyenlő és feltétlen, ezért elfogadhatatlan, ha valaki önkorlátozásra kéri az időseket.

Korábban Vona Gábor tett sértő kijelentéseket a nyugdíjasokra. 2017-ben, még a Jobbik elnökeként úgy fogalmazott az idősekről, hogy húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt. Vona Gábor épp a napokban találkozott a Momentum elnökével, Fekete-Győr Andrással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.