Elemző: Októberig kell elfogadnia az EP-nek a költségvetésről szóló megállapodást

Októberig kell elfogadnia az Európai Parlamentnek (EP) a következő hétéves uniós költségvetési ciklusról és a helyreállítási alapról szóló megállapodást ahhoz, hogy jövőre zökkenőmentesen induljanak el a költségvetésből finanszírozott programok – közölte az Alapjogokért Központ elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 07. 27. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párkányi Eszter azt mondta, hogy a tagországoknak sikerült kompromisszumot kötniük, az EP viszont nem fogadta el a megállapodást.

Az EP az elmúlt egy évben többször is szembement az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanáccsal, például az Európai Tanács megbuktatta a parlament csúcsjelölti rendszerét, a képviselők megnehezítették a brexittárgyalásokat, most pedig a költségvetéssel kapcsolatban is megpróbálnak zsarolni – értékelt.

Az elemző a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy bár Magyarország nem szeretne más országokkal közösen adósságot felvenni, szolidaritást mutat azon tagállamok iránt, amelyek rossz helyzetbe kerültek. Szerinte ezt kellene látnia az Európai Parlamentnek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.