Segítenek megtölteni a rászoruló gyerekek iskolatáskáját

#CsodaTáska címmel indít országos iskolatáska- és tanszergyűjtési akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a CsodaCsoport Alapítvány, aminek keretében országszerte 85 ponton várják az adományokat augusztus 25-ig. A gyűjtést készpénzadományokkal is lehet segíteni, amiből ugyancsak tanszercsomagokat vásárolnak majd a legszegényebb településeken élő gyerekeknek.

Csekő Imre
2020. 07. 29. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány pozitív eredménye volt, hogy az összefogás és a társadalmi szolidaritás előtérbe kerülhetett, és felértékelődtek az emberi értékek, valamint a közösségépítés fontossága – mondta tagnap Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a #CsodaTáska országos iskolatáska- és tanszergyűjtési akciót meghirdető sajtótájékoztatón Budapesten.

A szociális szakember emlékeztetett, az amúgy is alacsonyabb jövedelmű rétegeket különösen nehezen érintette a járvány időszaka, és sokan el is veszíthették állásukat a vírus miatt. Nekik segítenének a mostani akcióval, amelyben arra kérik az adományozókat, hogy töltsenek meg egy iskolatáskát a gyerekek számára a tanévkezdéshez szükséges eszközökkel: tolltartóval, füzetekkel, írószerekkel.

– Segíteni csak jól szabad, ezért bátorítunk minden szülőt arra, hogy gyermekével közösen készítse el a csomagot. Gondolják át együtt, mi kerüljön a táskába, és hogy a gyermek maga is örülne-e egy ilyen ajándéknak – fogalmazta meg az adományok összeállításának szempontjait Győri-Dani Lajos.

Akiknek nem áll módjukban tanszercsomagot készíteni, azok pénzadománnyal is hozzájárulhatnak a jótékonysági akció sikeréhez. A rászoruló gyerekek iskolakezdésére szánt összeget online támogatással az Adományozz.hu oldalon keresztül is be lehet fizetni vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számlaszámára Csodatáska közleménnyel átutalni. A befolyt összegből a szervezők további tanszereket vásárolnak majd.

Az akcióban összegyűlt adományokat, amelyeket augusztus 25-ig lehet eljuttatni az országszerte létesített 85 gyűjtőpont egyikére, a legszegényebb településeken felnövekvő gyerekek, valamint a máltai iskolákba járó rászoruló tanulók kapják majd meg a tanév kezdetéig.

A sajtótájékoztatón Tasi Nikolett, a CsodaCsoport Alapítvány alapítója ismertette, a korábbi #nemluxustáska kampány ötlete nyomán hirdették meg az iskolatáskákat gyűjtő akciót, amelyhez partnernek a Máltai Szeretetszolgálatot kérték fel. Arról is beszélt, hogy az alapítvány árverési oldalán a Facebookon különböző tárgyakra licitálva is lehet segíteni a kezdeményezés sikerét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.