A járvány miatt új protokoll lép életbe a magyar csapatok számára

– Ezzel biztosítjuk a kiszámítható felkészülést a nemzetközi labdarúgó-kupaszezonra – írta Szijjártó Péter.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook2020. 08. 15. 8:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ellenfelek mellett idén a koronavírus jelentette utazási kihívásokkal, vagyis korlátozásokkal is meg kell küzdeni, ezért 2020/2021-es nemzetközi labdarúgó-kupaszezon jövő heti kezdetével új protokoll lép életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a Magyarországra látogató külföldi csapatok számára. Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani” – írta a közösségi oldalán a miniszter.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint

– a zöld besorolású országok esetében „nincsen kérdés”, amennyiben viszont egy magyar csapat sárga vagy piros besorolású országból tér haza, akkor a hazaérkezés után a játékosoknak az edzőnek és a stábtagoknak két koronavírusteszten kell átesniük 24 óra különbséggel.

– Az eredmények megérkezéséig pedig csak az otthonuk és az edzéshelyszínek között közlekedhetnek. Hozzátette: csütörtöki idegenbeli találkozó után pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan, és addig edzést sem kell kihagyni.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte:

– ha sárga vagy piros besorolású országból érkezik csapat Magyarországra, akkor minden játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, öt napnál nem régebbi negatív teszttel, amelyek között legalább 48 órának kell eltelnie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.