időjárás 6°C Elza 2022. december 1.
logo

Eurostat: Jelentősen javultak a magyarok lakhatási körülményei

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2020.08.15. 10:15
Eurostat: Jelentősen javultak a magyarok lakhatási körülményei

Míg tíz évvel ezelőtt hazánk lakosságának 47,2 százaléka élt túlzsúfolt lakásban, addig 2020-ra 20,1 százalékara csökkent a szűkösebb körülmények közötti háztartások száma. A magyar eredmény Észtország és Szlovénia után a harmadik legnagyobb csökkenési arányt jelentette Európában – ismertette az Eurostat adatait Rétvári Bence. 

Az is kiderült, hogy míg az EU-ban átlagosan tízszázalékos volt a csökkenés mértéke, addig Magyarországon közel háromszor akkora ütemben javult a helyzet, sőt a magyar 57 százalékos csökkenéssel szemben Olaszországban 14 százalékkal, Svédországban 16 százalékkal, Belgiumban 36 százalékkal nőtt a túlzsúfolt lakásban élők aránya.

A KDNP alelnöke szerint Magyarország eredménye kimagasló, az adatokra reagálva pedig közölte: a magyar emberek egyre komfortosabban érezhetik magukat otthonaikban. Elmondta: a 2010 óta bevezetett kormányzati intézkedések – mint például a rezsidíjak csökkentése, a lakásépítési támogatások, a lakásáfa csökkentése, a devizahitelesek megsegítése, a csok bevezetése vagy a folyamatos béremelések és adócsökkentések – a kormány elkötelezettségét mutatják az iránt, hogy a magyarok jobb életszínvonalon élhessenek.

Egyre több évet élnek egészségben az emberek Magyarországon

Az Eurostat felmérése szerint tíz év alatt hét helyet javított Magyarország az egészségben eltöltött évek számában. Az adatok alapján több mint három évvel, pontosan 3,6 évvel nőtt az egészségben eltöltött évek száma. A javuló tendencia mind a férfiak, mind a nők esetében látszódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.