időjárás 23°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Fény derült a Momentum mestertervére, Cseh Katalin mutatta be

Magyar Nemzet
Forrás: POLITICO.EU
2020.08.06. 11:54
Fény derült a Momentum mestertervére, Cseh Katalin mutatta be

Elképesztő, sok mindenről árulkodó cikket írt a Politico.eu nevű balliberális portálon Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője. A politikus lényegében azt várja el az Európai Uniótól, hogy kezdje el finanszírozni a magyarországi baloldali médiát. Mindezt persze a „demokrácia védelmében”.

Már Cseh írásának címe is sokatmondó: „Magyarország szabad médiájának jövője az EU pénzétől függ”. Szerinte ugyanis Budapest sajtószabadsággal szembeni támadásainak megfékezésére Európa legjobb eszköze a támogatások kontrollálása. A politikus valótlanságoktól hemzsegő kirohanásában hozzátette, hogy „Magyarország legnagyobb hírportálja főszerkesztőjének elbocsátásával Orbán Viktor oligarchái a független média utolsó bástyáját is lebontották”. – A pénz jobban beszél, mint a szavak, vagyis ha az EU törődik a magyar szabad médiával, akkor segítenie kell finanszíroznia azt – javasolta Cseh Katalin. Azt, hogy ezt miképpen képzeli el a momentumos képviselő nem részletezi, de talán jobb is.

Cseh szerint egyébként az európai konzervatív elit blokkolja Brüsszelt abban, hogy „megvédhesse közös európai értékeinket a magyar miniszterelnök kegyetlen támadásaitól”. – Azok, akik szerint a „magyar szabad sajtó eróziója” egy távoli kis ország problémája, tévednek, ugyanis „Orbán exportálja propagandagépezetét, és kormánybarát médiamágnásai a Balkánon is lépéseket tesznek”. Kemény kérdéseket kellene feltenni a „síró újságírók fájó képsorai kapcsán azoknak, akik lehetővé teszik ezt Orbánnak. Ezek az újságírók ugyanis megérdemlik Európa támogatását” – írja rendhagyó cikkében a Momentum politikusa.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.