Fény derült a Momentum mestertervére, Cseh Katalin mutatta be

A Politico.eu nevű balliberális portálon megjelent véleménycikk hemzseg a valótlanságoktól.

Magyar Nemzet
Forrás: POLITICO.EU2020. 08. 06. 11:54
null
A momentumos képviselő "macskakörmöt" mutatva beszélt győzelemrőll
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő, sok mindenről árulkodó cikket írt a Politico.eu nevű balliberális portálon Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője. A politikus lényegében azt várja el az Európai Uniótól, hogy kezdje el finanszírozni a magyarországi baloldali médiát. Mindezt persze a „demokrácia védelmében”.

Már Cseh írásának címe is sokatmondó: „Magyarország szabad médiájának jövője az EU pénzétől függ”. Szerinte ugyanis Budapest sajtószabadsággal szembeni támadásainak megfékezésére Európa legjobb eszköze a támogatások kontrollálása. A politikus valótlanságoktól hemzsegő kirohanásában hozzátette, hogy „Magyarország legnagyobb hírportálja főszerkesztőjének elbocsátásával Orbán Viktor oligarchái a független média utolsó bástyáját is lebontották”. – A pénz jobban beszél, mint a szavak, vagyis ha az EU törődik a magyar szabad médiával, akkor segítenie kell finanszíroznia azt – javasolta Cseh Katalin. Azt, hogy ezt miképpen képzeli el a momentumos képviselő nem részletezi, de talán jobb is.

Cseh szerint egyébként az európai konzervatív elit blokkolja Brüsszelt abban, hogy „megvédhesse közös európai értékeinket a magyar miniszterelnök kegyetlen támadásaitól”. – Azok, akik szerint a „magyar szabad sajtó eróziója” egy távoli kis ország problémája, tévednek, ugyanis „Orbán exportálja propagandagépezetét, és kormánybarát médiamágnásai a Balkánon is lépéseket tesznek”. Kemény kérdéseket kellene feltenni a „síró újságírók fájó képsorai kapcsán azoknak, akik lehetővé teszik ezt Orbánnak. Ezek az újságírók ugyanis megérdemlik Európa támogatását” – írja rendhagyó cikkében a Momentum politikusa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.