Gyermekpszichiátriai részleg jön létre Miskolcon

A hatmilliárd forint összköltségű projekt fő célja a 18 év alatti lakosság mentális egészségi állapotának javítása.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI-OS2020. 08. 03. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 500 négyzetméteres épülettel bővül a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, ahol tizenöt ágyas gyermekpszichiátriai részleg kerül kialakításra, amely projekt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) vezetésével, valamint a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, illetve a Szegedi Tudományegyetem részvételével valósul meg. A hatmilliárd forint összköltségű projekt – amelyhez a szükséges forrásokat a Széchenyi 2020 program biztosítja – elsődleges célja a 18 év alatti lakosság mentális egészségi állapotának javítása, valamint az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése.

 

A gyermekpszichiátriai ellátórendszer területi hozzáférésének javítása az ország minden régiójában fontos szerepet játszik, így gyermekpszichiátriai fekvőbeteg-osztályokat alakítanak ki még Győrben, Nyíregyházán, illetve Szolnokon is. Az ÁEEK közleménye szerint Pécsett és Szegeden a meglévő fekvőbeteg-ellátás korszerűsítése és kapacitásbővítése történik meg, amellyel országosan megújul a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátások rendszere. A felnőttpszichiátriai osztályon belül, a gyermekpszichiátriai részlegen két, emelt biztonságú gyermekpszichiátriai ágy áll majd rendelkezésre a sajátos ellátási igényű, zavart, esetleg drogfogyasztás miatt vagy más okból agresszív fiatalkorú páciensek ellátására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.