L. Simon László: Hangulatkeltés és a közvélemény hergelése zajlik

L. Simon László József Attila-díjas költő, fideszes országgyűlési képviselő interjút adott a Demokratának, ahol többek között arra a kérdésre is válaszolt, hogy mi a véleménye arról, hogy Vidnyánszky Attilát kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökévé.

Magyar Nemzet
Forrás: Demokrata2020. 08. 15. 13:56
null
Budapest, 2017. mrcius 17. A Sznhz- s Filmmvszeti Egyetem bejrata a VIII. kerlet Vas utca 2c-ben. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

L. Simon László véleménye szerint a magyar választók elsöprő többségét ez a téma egyáltalán nem érdekli. Viszont elfogadható törekvésnek tartja, hogy a magyar egyetemi rendszer úgy alakuljon át, hogy legyenek benne az állami, illetve a magánegyetemek közti átmeneti formában működő, alapítványi fenntartású intézmények is, amelyek a kuratóriumban helyet kapó gazdasági szakemberek segítségével stabil, kiszámítható gazdálkodással, az államháztartási törvény merevségét mellőző költségvetéséi feltételekkel, modern struktúrával működnek, és világszinten is versenyképes a kínálatuk. Hozzátette: egy ideje így működik a Corvinus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, és többek közt ez a célja a Szent István Egyetem átalakításának is.

A politikus véleménye szerint érdekes, hogy csak a Színművészeti esetében kerekedett ekkora botrány, köszönhetően a fővárosi liberális értelmiségeknek. Arról pedig nem beszél senki, hogy etikus-e, hogy néhányan a hallgatókat tolják maguk előtt pajzsként, védelmezve a saját hatalmi pozícióikat, ahogy elmondása szerint arról sem hallott, hogy ebből a körből olyan sokan felháborodtak volna Gyurcsány kijelentésén, miszerint hatalomra kerülése esetén vagyonelkobzással sújtaná a földönfutóvá tett Vidnyánszky Attilát. Ehelyett hangulatkeltés van és a közvélemény hergelése – zárta szavait L. Simon László.

A teljes interjú a Demokrata című hetilapban érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.