Új stratégia az illegális bevándorlás terén

Nem szabad állandósulnia az elmúlt évek illegális migrációs folyamatainak az Európai Unió államaiban.

Forrás: MTI2020. 08. 26. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió német elnöksége alatt felgyorsult az új migrációs stratégia kidolgozása. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója augusztus 26-án reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a magyar kormány a csomagban tárgyalást támogatja, és elkerülné, hogy olyan migrációs jogszabályok szülessenek, amelyek ellentétesek a biztonság fokozására és a bevándorlás megállítására vonatkozó célkitűzéseivel.

Bakondi szerint a magyar diplomácia aktívan vesz részt az új egységes, európai biztonsági migrációs csomag kidolgozásában, és arra törekszik, hogy az elmúlt évek illegális bevándorlási folyamatai ne állandósuljanak.

A főtanácsadó arról is említést tett, hogy a liberális pártcsaládhoz tartozó kormányok szerint minden bevándorlót integrálni kell, holott az érkezők sok esetben nem tartják tiszteletben a befogadó országok törvényeit. Ez veszélyes lehet a nemzetállamok belbiztonságára, ezért vált sürgőssé az egységes stratégia kidolgozásának terve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.